Pllek

door admin

Alhoewel de zon zich waarschijnlijk vandaag niet laat zien staan er weer een paar zonnige dagen op de planning deze week. En wij kunnen geen betere plek verzinnen dan Pllek om deze warme dagen te vertoeven. Pllek in Amsterdam biedt namelijk niet alleen een prachtig uitzicht over het IJ, het is ook de ultieme plek om je even op vakantie te wanen op hun stadsstrand, in één van de hangmatten of op hun heerlijke terras.

Pllek is echt zo’n hotspot waar je vanaf moet weten anders zie je het zo over het hoofd. Pllek ligt verscholen op de steeds hipper wordende NDSM werf, direct aan het IJ. Het uitzicht is fantastisch en er is ruimte voor iedereen: jongeren, ouderen, hipsters, niet-zo-hipsters of ouders met kinderen. Je kunt bij Pllek plaatsnemen op het terras of binnen in de zaak, maar voor het ultieme vakantiegevoel kun je er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te relaxen in één van hun hangmatten of strandstoelen gemaakt van pallets.

Pllek

Dat de strandstoelen zijn gemaakt van oude pallets is niet verrassend aangezien hergebruik en duurzaamheid een belangrijk onderdeel zijn van Pllek. Het pand is opgebouwd met zeecontainers en rondom het hele pand zie je het hergebruik van materialen terugkomen met veelvuldig gebruik van oude tonnen, staal en oude pallets. Dit geeft Pllek ook een bijzondere en relaxte uitstraling. Ook op de menukaart van Pllek zie je deze duurzame bedrijfsfilosofie terug. Pllek serveert alleen biologisch verantwoord vlees, duurzaam gevangen vis en seizoensgroenten en werkt zoveel mogelijk samen met lokale producenten en telers.

Pllek

Voor een heerlijke maaltijd zit je zeker goed bij Pllek. Je kunt hier kiezen uit diverse sandwiches, soepen, salades voor de lunch en ook voor het diner kun je hier kiezen uit een niet al te uitgebreide, maar wel interessante kaart waarbij zelfs aan de kinderen is gedacht. Natuurlijk is er ook meer dan genoeg keuze aan zoetigheden voor bij de koffie of thee en hebben ze een enorme keus aan drankjes op de kaart staan.

Maar Pllek is meer dan alleen een leuk restaurant. Er is bij Pllek veel aandacht voor bewust leven. Dat zie je niet alleen terug in hun duurzame manier van ondernemen, maar ook in bijvoorbeeld de activiteiten die zij organiseren. Zo kun je hier in het weekend terecht voor yogalessen gegeven door Natural Yoga. Daarnaast worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd omtrent bewust leven. Naast deze activiteiten worden er bij Pllek ook andere leuke dingen georganiseerd. Zo vindt hier elke dinsdag Films with a View plaats, een open air cinema op het stadsstrand waar je bijzondere films kunt kijken. Ook worden er regelmatig leuke optredens en dansavonden georganiseerd.

Pllek

Je vindt Pllek op de NDSM werf aan de T.T. Neveritaweg 59 in Amsterdam. Voor meer informatie over deze leuke hotspot of een kijkje in hun agenda kun je een bezoekje brengen aan de website van Pllek.

Related Posts

Leave a Comment