Flinders Café

door Wanderlust

Nu de lente écht is begonnen en de zon steeds vaker schijnt doen wij niets liever dan een fijn terrasje vinden in de zon en genieten van een heerlijk hapje en drankje. Afgelopen vrijdag waren wij dan ook te vinden op één van de fijnste terrasjes in Hilversum bij Flinders Café.

Flinders Café opende zijn eerste filiaal in Amsterdam in 2012 en sinds die tijd is het concept een groot succes met al snel nieuw geopende restaurants in Groningen en in Hilversum. Flinders Café in Hilversum is in 2014 geopend en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kerkbrink in het centrum met een groot en gezellig terras. Het was met dit mooie weer zonde om binnen te zitten, maar de gezellige inrichting en de enorme ruimte binnen zijn ook zeker een reden om met minder weer bij Flinders Café binnen te stappen. Diverse ontwerpers, zowel gevestigd als aanstormend talent, zijn verantwoordelijk voor de bijzondere inrichting van het restaurant en alles wat je in Flinders Café ziet is ook te koop bij hun ‘zusje’ Flinders Design.

Flinders Café

De menukaart van Flinders Café is zeer uitgebreid en biedt een grote keus voor elk moment van de dag. Deze kaart is tot stand gekomen in samenwerking met enkele top chefkoks om zo een fantastisch menu samen te stellen. Flinders Café heeft duidelijke uitgangspunten voor hun restaurant, samengevat in hun ABC, waaronder een grote focus op duurzame en biologische producten. De vis is MSC gecertificeerd en ze gebruiken biologisch en scharrelvlees. Het brood is van het Vlaamsch Broodhuys en de chocola is van Tony’s Chocolonely. Daarnaast ligt er in elk restaurant een sterke nadruk op regionale producten en maken ze veel gebruik van lokale leveranciers. Zo vind je op de kaart bijvoorbeeld speciaalbiertjes van brouwerij ‘t IJ en Texels bier.

Maar wat staat er dan op de kaart? We kunnen oprecht zeggen dat het teveel is om op te noemen. Zoals we al zeiden kun je hier op elk moment van de dag terecht voor een maaltijd. Er staan diverse opties voor het ontbijt en de lunch op de kaart en ook voor een gebakje of een high tea kun je hier heel goed terecht. Het aanbod van diverse bruschetta’s en sandwiches is enorm en varieert van een ‘eenvoudige’ tosti tot sandwiches met carpaccio of een Steak Sandwich Suarez, Flinders’ grote trots. Bijzonder aan de menukaart is dat er heel veel sharing plates op het menu staan: diverse gerechtjes die je samen met jouw tafelgenoten kunt delen. Erg gezellig en een leuke manier om de verschillende gerechten van Flinders Café eens te proberen. Voor bij de borrel zijn er ook diverse opties, van bitterballen tot inktvisringen. Wij kunnen de kaart hier zeker niet tot zijn recht doen komen dus neem vooral zelf eens een kijkje.

Flinders Café

Naast hun gebruikelijke uitgebreide menu biedt Flinders Café met de feestdagen ook vaak aparte menu’s aan, zoals met Pasen en met Kerst. Hiervoor moet wel gereserveerd worden natuurlijk. Daarnaast organiseren de diverse Flinders Cafés ook andere leuke activiteiten. Om op de hoogte te blijven van deze activiteiten kun je de Facebookpagina van Flinders Café volgen.

Flinders Café is een restaurant dat zijn uiterste best doen om voor iedereen toegankelijk te zijn. Het publiek is dan ook heel divers, van studenten tot gezinnen en van jongeren tot zzp’ers. Het restaurant is een uitstekende plek om te werken door de ruime zitplaatsen, de vele stopcontacten en de gratis wifi.

Flinders Café

Je vindt Flinders Café in Hilversum aan de Kerkbrink 2. Flinders Café is ook te vinden in Amsterdam aan het Frederik Hendrikplantsoen 36 en in Groningen zelfs op twee locaties: de Kruissingel 1 en Nieuweweg 2/Schuitendiep 54. Voor actuele openingstijden of meer informatie over de verschillende vestigingen kijk je op hun website.

Related Posts

4 Beantwoorden

Anouk 15 april 2015 - 9:57 am

Leuk! Heb toevallig vanmiddag een Flinders afspraak in Groningen, ben benieuwd.

Reply
Tessa 15 april 2015 - 10:02 am

Oh, wat toevallig! Heel veel plezier en geniet van het heerlijke eten :D.

Reply
Juliet 15 april 2015 - 10:32 am

Ik kende dit concept nog helemaal niet! Fijn dat ze werken met biologische producten en scharrel vlees. Leuk artikel! Liefs

Reply
Tessa 15 april 2015 - 10:48 am

Ja, fijn he? We vinden het erg leuk om te zien dat steeds meer (nieuwe) horeca initiatieven zich richten op duurzaamheid. Een goede ontwikkeling wat ons betreft!

Reply

Leave a Comment