Berry

door admin

Afgelopen week waren wij voor het eerst bij Berry in Amsterdam-West. Ja, we weten het, een schande dat het zo lang heeft moeten duren! Maar wat zijn we blij dat we er even gezellig hebben gezeten, want wat is Berry onwijs leuk!

Berry is een gezellig koffietentje aan de Bilderdijkkade in Amsterdam-West. Sinds vorig jaar februari is Berry geopend en sinds die tijd is het één van de leukste hotspots in de buurt. Nu is Amsterdam-West sowieso steeds meer in opkomst en de leuke restaurantjes en winkels lijken iedere week wel weer toe te nemen. Berry is een ideale plek om je dagje shoppen in West te beginnen of om even een tussenstop te houden.

Berry

Berry is een oase van rust en gezelligheid in een enorm drukke buurt. Het voelt hier aan als een gezellige huiskamer, er komt heel veel licht naar binnen door de grote ramen en het interieur en de aankleding is om hebberig van te worden. Door het vele gebruik van planten in de ruimte (wat je niet vaak ziet bij koffietentjes) oogt het heel rustig en groen en een enorme boekenkast, waar je de boeken die je uit hebt kunt ruilen voor een ander boek, draagt bij aan dit huiskamergevoel. In het midden van de zaak staat de counter met een keuken, waar gedurende de dag alle gebakjes vers worden bereid.

Het pand is redelijk klein, maar dat kwam vooral omdat doordeweeks de aangrenzende ruimte gebruikt wordt door Strawberry Earth. In het weekend is ook deze ruimte beschikbaar voor de bezoekers van Berry zodat er genoeg ruimte is voor iedereen die trek heeft in een lekkere kop koffie of een overheerlijk taartje. Want lekker eten en drinken kun je hier zeker!

Berry

De kaart van Berry is niet heel uitgebreid, maar wat hier wordt aangeboden is zoveel mogelijk duurzaam en lokaal, wat wij natuurlijk van harte toejuichen. Natuurlijk heb je keuze uit verschillende soorten koffie, thee, sap en frisdrank. De verse sappen hier schijnen heel erg lekker te zijn, vooral over de Bloody Berry hebben we veel goeds gehoord. Voor de vroege vogels heeft Berry een breakfast deal en daarnaast serveert Berry diverse sandwiches van biologische speltbrood en serveren ze hier ook Brandt en Levie worsten. Wij kozen uiteindelijk voor de carrotcake bij onze koffie. Wij zijn nu eenmaal gek op gebakjes en helemaal wanneer het homemade is! De carrotcake was natuurlijk overheerlijk en terwijl wij nog druk aan het koffieleuten waren werd een nieuwe batch koekjes alweer bereid in de oven.

Berry

Berry is dus een absolute must visit als je in Amsterdam-West bent. Je vindt Berry aan de Bilderdijkkade 27 in Amsterdam. Berry is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00. Wil je meer weten over dit gezellige koffietentje? Kijk dan zeker even op hun website of bezoek hun Facebookpagina eens.

Related Posts

2 Beantwoorden

Daphne 16 maart 2015 - 8:48 am

Wat een leuk koffietentje ook de verse juices, wat je natuurlijk ook uit de naam kunt opmaken.

Reply
Tessa 16 maart 2015 - 8:53 am

Ja leuk he? We vinden het wel een beetje jammer dat we zelf de sapjes niet hebben kunnen proeven, maar we hadden vooral dringend behoefte aan koffie ;).

Reply

Leave a Comment