Het Lokaal

door admin

Vorige maand brachten wij een bezoek aan Amersfoort en ontdekten wij de leukste foodhotspots in de Eemhaven en de Nieuwe Stad, waaronder restaurant Dara, restaurant Hoog Vuurrestaurant De Vereeniging en Zandfoort aan de Eem. Vandaag willen wij jullie graag kennis laten maken met Het Lokaal: een overdekte versmarkt middenin de Nieuwe Stad waar je heel veel ambachtelijke en lokale producten kunt kopen en in het bijbehorende restaurant kunt genieten van een hapje en een drankje.

Het Lokaal

Net als veel andere hotspots in de Nieuwe Stad is Het Lokaal gevestigd in een oude loods. In twee oude loodsen om precies te zijn. In een voormalig zeep- en lijmfabriek opende eerder dit jaar Het Lokaal de deuren. Deze overdekte versmarkt bestaat uit een Verslokaal, waar je naar hartenlust kunt shoppen voor verse, lokale, duurzame en ambachtelijke producten, en een Proeflokaal, waar je plaats kunt nemen voor een hapje en een drankje.

Het Lokaal

In het Verslokaal vind je een uitgebreide selectie aan mooie producten die je niet zo snel aantreft in de reguliere supermarkt. De versschappen zijn gevuld met seizoensgroenten en -fruit en op de planken staan heerlijke en mooie producten van kleine producenten, vaak ook nog uit de regio.

Het Lokaal

Van diverse soorten kaas tot worsten van Brandt & Levie en van chocolade van Dr. Chocolate tot de soepen van Kromkommer: je vindt het hier allemaal. Een ruime selectie aan bieren van kleine brouwerijen, meel van lokale molens, honing van lokale imkers, pindakaas van VANMAX, Caramelpasta van Lo Mejor, vegetarische producten van de Vegetarische Slager: je gaat echt niet met lege handen naar huis. In het pand vind je ook de bakkerij van Elsenburg Broodmaker met hun heerlijke verse desembroden en de koffiebranderij van Boot.

Het Lokaal

Het Proeflokaal is de aansluitende horecagelegenheid in de loods waar je kunt plaatsnemen aan de gezellige tafels of de leuke zithoek voor een hapje en drankje. Er wordt gewerkt met een vaste kaart voor ontbijt, lunch en themadiners, maar daarnaast serveren ze ook dagelijks nieuwe gerechten, afhankelijk van de producten in de winkel. Natuurlijk wordt er in het restaurant volop gewerkt met de producten die ook in de winkel te koop zijn. De koffie die wordt geschonken wordt vers gebrand door Boot Koffie en het brood komt uit de bakkerij van Elsenburg.

Het Lokaal

Naast dat Het Lokaal sowieso dé plek bij uitstek is voor mooie lokale producten organiseert de locatie ook elk seizoen een gezellige streekmarkt waarbij aanbieders uit de regio zich op het terrein verzamelen met hun seizoensproducten. Ook bieden Elsenburg Broodmaker, Dr. Chocolate en Boot Koffie in Het Lokaal diverse cursussen en workshops aan waarin je zelf brood leert maken met desem, lekkere dingen maakt met chocola of de kunst van het koffiezetten leert. Al deze cursussen en workshops staan op de website in de agenda van Het Lokaal.

Het Lokaal

Je vindt Het Lokaal aan de Oliemolenhof 90 in Amersfoort. Het Lokaal is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00, zaterdag van 08.00 tot 18.00 en op zondag van 10.00 tot 17.00. Voor meer informatie over Het Lokaal en de vele activiteiten die hier worden georganiseerd kun je een kijkje nemen op de website van Het Lokaal.

Related Posts

Leave a Comment