Fenix Food Factory

door admin

Rotterdam is toch wel één van de leukste steden voor échte foodlovers. Al eerder schreven we over de leuke Markthal waar iedereen echt eens een bezoekje aan zou moeten brengen, maar laten we vooral de Fenix Food Factory niet vergeten. Daarom vandaag een uitgebreid artikel over deze veelzijdige hotspot.

De Fenix Food Factory is in het voorjaar van 2014 geopend en is sinds die tijd een fantastische hotspot waar je terecht kunt voor ambachtelijke versproducten, een hapje en een drankje en een heleboel leuke activiteiten. Dit alles in een mooi industrieel pand met een geweldig uitzicht over Rotterdam.

Fenix Food Factory

In de Fenix Food Factory zijn diverse ondernemers gevestigd waar je van woensdag tot en met zondag de lekkerste producten kunt kopen. Zo vind je hier De Kaapse Brouwers, firma Bijten, Rechtstreex, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman Koffiebranders en Booij kaasmakers. Stuk voor stuk aanbieders van ambachtelijke producten, met durf en passie gemaakt. Naast dit vaste aanbod zijn er op zaterdag in de hal ook diverse andere ondernemers te vinden waar je allerlei lekkers kunt kopen. Vanaf ‘s middags 16.00, en in het weekend al vanaf 13.00, wordt ook de Fenix Food Court geopend waar elke week andere foodtrucks aanwezig zijn voor een heerlijk hapje of drankje.

Naast een uitstekende plek voor de boodschappen is de Fenix Food Factory ook een onwijs leuke plek vanwege de diverse activiteiten die hier worden georganiseerd. Zo is elke vrijdag Fenix Food Friday, oftewel een vrijmibo in stijl: een verrassend borrelplankje, een drankje en een leuk muzikaal programma. Elke zaterdagochtend kun je hier terecht voor het Fenix Food ontbijt en elke zondag wordt de Fenix Food Brunch georganiseerd, verzorgd door de verschillende aanbieders die zijn gevestigd in de hal. Elke laatste zaterdag van de maand vindt er ook een foodmarkt plaats bij de loods, in de zomer lekker buiten en in de winter in de grote hal.

Fenix Food Factory

Naast deze vaste activiteiten worden er in de Fenix Food Factory ook heel veel andere events georganiseerd. Zo vond eerder deze maand bijvoorbeeld de Kaapse Vintagemarkt plaats. Alle activiteiten worden overzichtelijk bijgehouden in hun agenda zodat je altijd weet wat voor leuks zich afspeelt in de Fenix Food Factory.

De Fenix Food Factory vind je aan de Veerlaan 19-D in Rotterdam. Voor actuele openingstijden en een overzicht van alle leuke activiteiten kun je een kijkje nemen op hun website.

Related Posts

4 Beantwoorden

Daphne 20 april 2015 - 8:58 am

Wat een goede tip!

Reply
Tessa 20 april 2015 - 9:09 am

Het is één van onze favorieten in Rotterdam, wij kunnen niet wachten tot we weer een bezoekje aan Rotterdam kunnen inplannen.

Reply
Kim 20 april 2015 - 9:24 am

Wat een fijne sfeer hangt daar zeg! Ziet er gezellig uit:)

Reply
Laura 20 april 2015 - 9:33 am

Absoluut, die fijne sfeer hangt er zeker!

Reply

Leave a Comment