Markthal Rotterdam

door admin

2014 was een veelbewogen jaar op foodgebied in Nederland. Niet alleen schoten de leuke nieuwe hotspots als paddenstoelen uit de grond, maar er zijn ook diverse leuke initiatieven gestart welke uniek zijn voor Nederland. Zo zijn in Amsterdam in De Hallen de Foodhallen geopend en werd rond dezelfde tijd in Rotterdam onder veel belangstelling de Markthal geopend. De Markthal is de eerste overdekte marktvloer van Nederland en volgt het voorbeeld van overdekte markten in grote steden als Stockholm, Barcelona, Madrid, Valencia en Kopenhagen, waar de overdekte markthal een prominente plaats inneemt in het voedsellandschap.

De Markthal is een overdekte versmarkt in het hartje van Rotterdam. Uniek in zijn soort in Nederland, maar een absolute aanwinst als je het ons vraagt. Het immense gebouw in de vorm van een hoefijzer bevat naast de versmarkt met horeca ook appartementen, een enorme parkeergarage en voor het winkelgemak ook een Albert Heijn, een toko, Etos en De Tuinen. Vanuit de Markthal loop je eenvoudig het centrum van Rotterdam in en de wekelijkse buitenmarkt vindt net buiten de deur plaats voor eventueel overige boodschappen.

wanderlust-blog.nl/markthal

De Markthal vormt een mooie aanvulling op deze wekelijkse markt, want alhoewel je hier natuurlijk ook een kaasboer, visboer, slager, groenteboer en bakker vindt, is het aanbod nauwelijks met elkaar te vergelijken. Op de ‘reguliere’ markt zijn we gewend dat ‘een gulden een daalder waard is’, zoals ze dat vroeger zo mooi konden verwoorden. Mensen gaan dan ook voornamelijk naar de markt om hun versproducten zo voordelig mogelijk aan te kopen. De Markthal is een markt van een ander kaliber. Je vindt hier ook fantastische aanbiedingen, maar het aanbod is wat diverser en exclusiever. De verschillende aanbieders bieden vooral vakmanschap en kwaliteit en dit is te zien in het aanbod. Natuurlijk kun je hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar daarnaast vind je hier ook de meeste aparte groente en fruit, een enorm assortiment aan noten en zuidvruchten en de heerlijkste verse vleeswaren. Voor een volledig overzicht van de aanbieders in de Markthal kijk je hier. De Markthal vormt naar onze mening hiermee een fijne aanvulling op de gebruikelijke markt.

Naast het enorme versaanbod is er in de Markthal ook veel verschillende horeca gevestigd. Zo eet je de lekkerste Frozen Yoghurt bij Amy’s, kun je voor heerlijke burgers en wijn terecht bij Firma Pickles, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor sushi, churros, smoothies, tapas, sandwiches of Turkse specialiteiten. Door het versaanbod, de aanwezigheid van een supermarkt en een drogist en de diverse horeca kun je hier gemakkelijk een hele dag vertoeven zonder je te vervelen.

wanderlust-blog.nl/markthal rotterdam

De marktvloer en horeca is niet de enige reden waarom de Markthal zoveel aandacht genereerde in Nederland. Het enorme kunstwerk aan het plafond, ook wel ‘The Horn of Plenty’ genoemd, is het grootste kunstwerk van Europa met een oppervlakte van 11.000m2. Tja, je moet ervan houden, maar opvallend is het wel.

Wij zijn sinds de opening in oktober vorig jaar al drie keer afgereisd naar Rotterdam om de Markthal te bezoeken. Absolute aanraders qua versproducten zijn wat ons betreft de delicatessen van Family Nuts, de biologische vleeswaren van slagerij De Groene Weg, Rotterdamsche oude kaas verkrijgbaar bij de conceptstore van Rotterdamsche oude kaas welke sinds kort is geopend of bij de supervriendelijke kaasboer Cromwijk Kaasdok. Vergeet niet langs de verschillende groente- en fruitkramen te lopen voor de heerlijkste seizoensgroente en -fruit en fijne aanbiedingen.

Krijg je trek dan hebben wij natuurlijk ook een aantal absolute toppers geselecteerd in de Markthal. Voor een heerlijke koffie ga je zitten op het ‘dakterras’ van C&E Coffee. Voor heerlijke frozen yoghurt ga je even langs Amy’s en je kunt de allerlekkerste burgers eten onder het genot van een glaasje goede wijn bij Firma Pickles. Heb je meer trek in een sandwich dan ben je bij het eetcafé van Le Perron aan het goede adres.

De Markthal ligt aan de Nieuwstraat in Rotterdam, pal tegenover station Blaak. Met het openbaar vervoer is de Markthal dus uitstekend te bereiken. De Markthal beschikt ook over een enorme parkeergarage onder het pand wat het makkelijk maakt om met de auto erheen te gaan. Parkeren kost € 1,50 per 30 minuten en van vrijdag tot en met zondag € 1,70 per 30 minuten. De Markthal heeft heel ruime openingstijden. Maandag t/m donderdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00, vrijdag van 10.00 tot 21.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. Heb je dus aankomend weekend even niets te doen? Ga zeker eens langs, het is absoluut een bezoek waard.

Related Posts

Leave a Comment