Firma Pickles

door admin

Hamburgers en wijn. Een onwaarschijnlijke combinatie zou je denken. Dat dachten wij ook, maar hadden wij het even mis zeg! Bij Firma Pickles geniet je van de lekkerste burgers onder het genot van een goed glas wijn en het blijkt een gouden combinatie te zijn.

Firma Pickles is eigenlijk nog een piepjong restaurant. In 2013 geopend in de Drieharingstraat in Utrecht en sinds een aantal maanden ook grote publiekslieveling in de Markthal in Rotterdam. Wij hadden het genoegen om in beide restaurants ons tegoed te doen aan wijn en een heerlijke burger en we kunnen oprecht zeggen dat het naar meer smaakt.

In zowel Utrecht als in Rotterdam is er veel belangstelling voor Firma Pickles, tijdens beide bezoeken zat het restaurant bomvol, en dat zo vroeg in de middag al! Natuurlijk is het eten fantastisch, maar de goede sfeer draagt hier ook zeker aan bij. De restaurants zijn leuk aangekleed met tekeningen op de muren en sfeervolle verlichting en ook het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Het restaurant overstijgt zeker de sfeer van een standaard burgerrestaurant, maar blijft erg gemoedelijk. Dat zie je ook aan het publiek want het is een mengelmoes van jong en oud, man en vrouw, zakenman en mama.

firma pickles porc

Maar wat staat er dan zoal op de menukaart bij een restaurant als Firma Pickles? Burgers natuurlijk! Alle burgers zijn van biologisch rundvlees en met veel zorg bereid. Aan iedereen is gedacht. Zo zijn er de ‘traditionele’ burgers te bestellen, maar staan er ook twee vegetarische burgers op het menu en meerdere bijzondere burgers. Ooit wel eens een Wagyu Beef Burger met zwarte truffel gegeten? Of een surf & turfburger met verse kreeft? Het kan hier allemaal. Onder het genot van een glas wijn natuurlijk, want op de wijnkaart staat ook voor elk wat wils, wel meer dan 30 soorten. Op de kaart staan ook enkele borrelhapjes (voor bij de wijn) en desserts, maar wees eens eerlijk: als er zulke goede burgers worden geserveerd, wie heeft er dan zin in bitterballen of heeft nog ruimte over voor een dessert? Wij kwamen er in elk geval niet meer aan toe.

Onder het genot van een glas Pinot Grigio deden we ons in Utrecht te goed aan onder andere de New Zealand Kumera Burger, een veggieburger van zoete aardappel, en de Double Cheese Burger. Beide burgers waren overheerlijk en werden geserveerd met frietjes en coleslaw. In Rotterdam bestelden we wederom de New Zealand Kumera Burger (ja, zo lekker is die!) en ook de Smoked BBQ Burger. Ook deze keer was het heerlijk. Het staat je trouwens vrij om de toppings van de burgers aan te passen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit meerdere soorten kaas, champignons, pancetta en zelfs avocado. Heb je advies nodig? Het personeel helpt je maar al te graag.

wanderlust-blog.nl/firma pickles

Je vindt Firma Pickles in Utrecht in de Drieharingstraat 1-3 en in de Markthal in Rotterdam. Je kunt niet reserveren bij de restaurants, maar onder het genot van een wijntje wachten op een tafel is natuurlijk ook niet erg. In Utrecht is Firma Pickles van maandag t/m vrijdag geopend van 16.00 tot 22.00 (vrijdag tot middernacht) en in het weekend zelfs van 12.00 tot 22.00 (zaterdag ook tot middernacht). Firma Pickles in de Markthal is op maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 en op zondag van 12.00 tot 20.00.

Related Posts

1 comment

De nieuwe Pier van Scheveningen | Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee-strand 14 oktober 2015 - 5:27 pm

[…] volgende stop was Firma Pickles, voor ons absoluut geen onbekende hotspot. Bij Firma Pickles geniet je van de lekkerste burgers […]

Reply

Leave a Comment