De nieuwe Pier van Scheveningen

door admin

Anderhalve week geleden waren wij uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de vernieuwde Pier van Scheveningen en kennis te maken met de vele ondernemers die zich op de Pier hebben gevestigd. Natuurlijk lieten we ons dat geen twee keer zeggen en waren wij voor de tweede keer in een paar weken tijd in de regio Den Haag te vinden. Helemaal geen straf natuurlijk en de nieuwe Pier van Scheveningen overtrof al onze verwachtingen.

Pier van Scheveningen

Bij aankomst op de pier werden we al welkom geheten met een heerlijke cocktail naar keuze bij Bar de Pier, een gezellige bar waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een kopje koffie en één van de lekkere dranken op de kaart. De barmannen wisten een heleboel te vertellen over de verschillende soorten cocktails en de ingrediënten en wisten dit enthousiasme ook heel goed over te brengen op de bezoekers. Wij kozen voor een Moscow Mule, een echte aanrader! De General Manager van de Pier, Herman Smit, vertelde in het kort over de nieuwe plannen voor de Pier van Scheveningen. Centraal in deze plannen staan de 5 pijlers eten & drinken, winkelen, sport en avontuur, cultuur en muziek en inspiratie en educatie. Natuurlijk stond eten en drinken centraal tijdens onze culinaire tocht, maar we kunnen verklappen dat er ook op het gebied van winkelen, sport en avontuur, cultuur en muziek en inspiratie en educatie meer dan genoeg te beleven is en nog te verwachten is in de toekomst. Na het welkomstdrankje begon onze culinaire toer over de vernieuwde Pier van Scheveningen.

Pier van Scheveningen

Allereerst bezochten we The Rough Kitchen, waar we kennis maakten met Marcus Polman en Jord Althuizen, de bedenkers van dit fantastische concept. Met The Rough Kitchen willen zij Nederlanders weer kennis laten maken met écht kwaliteitsvlees. Je kunt hier genieten van heerlijke sandwiches, zoals een broodje pulled pork, borrelbites, tasting platters en en hot meals. The Rough Kitchen opende hun eerste vestiging in de Foodhallen in Amsterdam en binnenkort zullen zij hun derde vestiging openen in de nieuwe foodmarket Yada Yada in Zaandam. Tegenover The Rough Kitchen vind je The Craft Beer Bar, het broertje van The Rough Kitchen. Bij The Craft Beer Bar vind je meer dan 35 speciaalbieren op tap en fles. Hier maak je kennis met heerlijke bieren van kleinschalige brouwerijen, zowel uit de regio als geïmporteerd. Deze heerlijke bieren drink je natuurlijk met Flammkuchen die zij zelf maken in speciale Flammkuchen-ovens.

Pier van Scheveningen

Na geproefd te hebben van het heerlijke vlees van The Rough Kitchen bezochten we Friterie Par Hasard, opgezet door Xander Hasaart. De allereerste vestiging van deze friterie is te vinden in Amsterdam en is beter bekend als  Frites uit Zuyd met Par Hasard als gezellig café daarnaast. Hier proefden we hun heerlijke frieten die worden geserveerd met huisgemaakte sauzen. Daarnaast kun je hier terecht voor echt lekkere frikandellen en kroketten.

Pier van Scheveningen

De volgende stop was Shack, een uniek foodconcept van Reizende Sterren, die ook de Reizende Sterren Streetfood app hebben gelanceerd, waarbij diverse foodtrucks maandelijks het publiek kennis kunnen laten maken met hun lekkernijen. Deze maand was de beurt aan Brows Bear, makers van biologische bierrecepten zoals runderstoof, wildstoof en onionrings, maar ook van heerlijke biercocktails.  Volgende maand is het de beurt aan de Seitan Chefs en ook van hun gerechten kregen wij al een voorproefje. We mochten kennis maken met de gefrituurde courgette met heerlijke vegan saus waarvan wij natuurlijk direct het recept wilden, zo lekker! In de bijbehorende etalage van Shack zijn snacks & supplies te vinden waar je allerlei streetfood wannahaves kunt vinden om mee naar huis te nemen. Een echte aanrader is de masala chutney van Pass the Peas, heerlijk bij bijvoorbeeld roti!

Pier van Scheveningen

Daarna namen we plaats bij Kust. Laat je niet misleiden door de naam want bij Kust eet je geen seafood maar ouderwetse Hollandse gerechten. De  bar is opgebouwd uit bouwmateriaal van de oude pier en heeft daardoor een gezellige industriële feel. Kust maakt gebruik van lokale en pure producten voor hun Hollandse keuken, waar je bijvoorbeeld kippensoep en ouderwetse stamppotten eet.

Pier van Scheveningen

De volgende stop was Firma Pickles, voor ons absoluut geen onbekende hotspot. Bij Firma Pickles geniet je van de lekkerste burgers onder het genot van een goed glas wijn en alhoewel dat misschien als een vreemd concept klinkt kunnen wij uit ervaring vertellen dat het een gouden combinatie is. Firma Pickles had al vestigingen in Utrecht en in de Markthal in Rotterdam en nu zijn hun heerlijke burgers dus ook te proeven in Scheveningen. Bij Pickles kregen wij een heerlijk wijntje met een paar sliders, kleinere versies van de burgers die worden geserveerd bij Pickles, om te proeven.

Pier van Scheveningen

Na kennis te hebben gemaakt met deze nieuwe foodondernemers op de Pier van Scheveningen was het tijd voor een fotomomentje in de photobooth Groeten uit Scheveningen van Kim waar we gezellig met z’n allen vrolijk uitgedost op de foto gingen. Na deze gezellige onderbreking was het tijd om kennis te maken met de laatste twee ondernemers op de pier: De Pier Pannenkoeken en Pier Zuid.

Pier van Scheveningen

De Pier Pannenkoeken is een gezellig familierestaurant waar je natuurlijk pannenkoeken kunt eten, maar er staat nog veel meer op het menu. De Pier Pannenkoeken wordt ook verhuurd als feestruimte en het is echt een fantastische locatie hiervoor met een prachtig uitzicht over zee. Aan de andere zijde van de pier vind je Pier Zuid op de locatie van het oude Van der Valk restaurant. Het is getransformeerd tot een ontzettend gezellig restaurant met verschillende gezellige hoekjes zodat er voor iedereen en elk doel plaats is. Het restaurant heeft een grote speelhoek voor kinderen waar volwassenen ook meer dan welkom zijn om plaats te nemen aan één van de schaaktafels. Het prachtige terras zal vol tijdens ons bezoek en biedt een fantastisch uitzicht over zee en de gezellige hoekjes rondom de open haard maken Pier Zuid zelfs aantrekkelijk op de koudste dagen van het jaar. Bij Pier Zuid is het menu enorm gevarieerd en wij mochten proeven van alle heerlijke gebakjes en koekjes die ze hier serveren. Vanwege de prachtige inrichting, de fijne sfeer en het lekkere eten is Pier Zuid een echte aanrader.

Pier van Scheveningen

Na het bezoek aan Pier Zuid was onze culinaire kennismaking met de vernieuwde Pier van Scheveningen tot een eind gekomen. Propvol en vol inspiratie vertrokken wij weer naar huis, blij dat er in ons land steeds meer van dit soort leuke initiatieven worden opgezet. De vernieuwde Pier van Scheveningen is een echte aanrader voor iedereen en wij zullen zeker binnenkort weer een dag naar Scheveningen gaan en genieten van het prachtige uitzicht, de gezellige sfeer en de heerlijke drankjes en hapjes.

Pier van Scheveningen

Related Posts

2 Beantwoorden

Kapsalon Amersfoort 6 december 2015 - 7:48 pm

Het werd wel eens tijd dat hier weer iets gebeurde. En het ziet er goed uit! Veel ondernemers zo te zien, ik hoop dat het nu wel een succes wordt!

Reply
Tessa 7 december 2015 - 8:47 am

Het is er echt onwijs leuk en wij hopen ook dat het een groot succes wordt.

Reply

Leave a Comment