Zandfoort aan de Eem

door admin

Middenin Amersfoort aan de Eemhaven waan je je even helemaal weg in eigen land bij Zandfoort aan de Eem. Een onwaarschijnlijke plek voor een stadsstrand, maar dat is wel de beste omschrijving van deze leuke hotspot. Hier laat je je zorgen achter op het moment dat de voeten het zand raken en geniet je op het gezellige terras van een heerlijke hapje en drankje en alle gezelligheid om je heen.

Zandfoort aan de Eem

Vorige maand waren wij een dagje in Amersfoort om daar de leukste hotspots in de Eemhaven en de Nieuwe Stad te ontdekken. Al eerder lieten wij jullie kennismaken met restaurant Dara, restaurant Hoog Vuur en restaurant De Vereeniging en ook Zandfoort aan de Eem is zo’n locatie die absoluut een bezoek waard is. De vibe bij Zandfoort aan de Eem is heel anders dan voorgaande hotspots: hier waan je je echt even op vakantie en ervaar je het vrijheid blijheid gevoel optimaal. Zelfs nu de zomer op zijn eind loopt is het een heerlijke plek om even neer te strijken.

Zandfoort aan de Eem

Zandfoort aan de Eem is met recht een unieke hotspot te noemen. Middenin het centrum van Amersfoort is hier een stadsstrand gecreëerd met een heus zandstrand, gezellige tafels en zithoekjes, een speeltuin voor de kinderen en natuurlijk ook de gelegenheid om bij iets minder weer binnen in het restaurant plaats te nemen. Bij aankomst word je verwelkomt door een bordje ‘Zandfoort aan de Eem’ en vanaf dat punt doe je niets liever dan je schoenen uittrekken en optimaal genieten van het zonnetje onder het genot van een heerlijk verfrissend drankje.

Zandfoort aan de Eem

Bij Zandfoort aan de Eem kun je naast heerlijk ontspannen ook heel goed terecht voor allerlei evenementen. De locatie is af te huren voor feesten en zelfs trouwerijen, maar er wordt ook meer dan genoeg georganiseerd door de locatie zelf. In de agenda tref je activiteiten aan als Salsa aan de Eem, Ritmo Antiano, Lazy Sunday met live muziek en een heuse popquiz. Wil je met een gezelschap een leuke bijeenkomst plannen? Dan kan Zandfoort aan de Eem diverse activiteiten verzorgen, van djembé spelen tot zandsculpturen bouwen en van buikdansen tot een pubquiz.

Zandfoort aan de Eem

Natuurlijk is het stadsstrand een fijne locatie om een dagje te vertoeven met vrienden of met het gezin, maar je kunt hier ook heerlijk eten. Het restaurant serveert maaltijden uit maar liefst 11 verschillende landen! Bij Zandfoort aan de Eem kun je terecht voor een lunch, diner, buffet, barbecue, maar natuurlijk ook voor een borrel met een klein hapje erbij. De eigenaar legt een sterke nadruk op de beleving van eten en samen koken en eten en vindt niets leuker dan dat zijn gasten samen koken. De barbecue is daar natuurlijk al een uitgelezen gelegenheid voor, maar hij heeft bij Zandfoort aan de Eem ook de heksenketel geïntroduceerd. De heksenketel is een ketel boven een vuurtje waar je samen met een gezelschap je eigen maaltijd in bereidt. Je kunt ervoor kiezen om samen een maaltijdsoep te maken, maar ook een Zuid-Afrikaanse stoofpot of een Hongaarse goulash. Eten verbindt en vooral als je samen heksenketelt.

Zandfoort aan de Eem

Je vindt Zandfoort aan de Eem aan de Eemlaan 100 in Amersfoort. De hotspot is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. Voor meer informatie over deze leuke hotspot of om een blik te werpen op de diverse menu’s en de agenda kun je een bezoek brengen aan de website van Zandfoort aan de Eem.

 

Related Posts

Leave a Comment