De Vereeniging

door Wanderlust

Onlangs waren wij op uitnodiging van Krista van Stoer & Smaak en Citymarketing Amersfoort in Amersfoort voor een gezellige foodtour door de Eemhaven en De Nieuwe Stad. We hebben ontzettend veel leuke nieuwe hotspots ontdekt en de komende tijd delen we die natuurlijk met jullie. Al eerder schreven we over restaurant Dara en restaurant Hoog Vuur en vandaag willen we jullie graag kennis laten maken met De Vereeniging waar je geniet van een lokale en duurzame maaltijd.

De Vereeniging

In een oude zeepfabriek in de Nieuwe Stad vind je naast het Lokaal, waar je binnenkort meer over leest, restaurant De Vereeniging. Het restaurant valt op het eerste gezicht niet echt op, maar is echt een bezoek waard. In het pand waar het restaurant in is gevestigd vind je diverse creatieve ondernemers en dit zie je ook terug in de gezellige binnentuin en de activiteitenagenda van het restaurant waarop je ziet dat er veel aandacht is voor lokaal eten en kunst. De Vereeniging zelf heeft een restaurant met gezellige zitjes waar je kunt plaatsnemen voor een hapje, drankje, boek of spelletje. De wifi is gratis en dit maakt het restaurant ook een fijne locatie om aan het werk te gaan. De prachtige en creatieve binnentuin is ook een echte aanrader bij mooi weer.

De Vereeniging

Net als veel andere bedrijven op het terrein is restaurant De Vereeniging erg ingesteld op lokaal en eerlijk eten en dragen ze duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze werken samen met Voedselcollectief Amersfoort en werken daardoor met producten die rechtstreeks bij de telers vandaan komen. Het restaurant heeft in plaats van een uitgebreide menukaart een krijtbord waarop de gerechten van de dag worden genoteerd. Je eet hier dus wat de pot schaft en dat wisselt elke dag en soms zelf op de dag zelf nog als de ingrediënten waar het restaurant mee werkt wisselen. Op een willekeurige dag deze week bestond het menu uit een groentesoep met gehaktballetjes als voorgerecht, een salade met garam masala en papadum, een hoofdgerecht met keuze uit mie met tofu (vegetarisch), spaanse kip met chorizo of Marokkaanse vis en als nagerecht de keuze uit een rum-ricottamousse, aarbeisorbet, appelcake of kaasplankje. Elke dinsdag eten studenten trouwens een daghap voor slechts €7,-!

De Vereeniging

Restaurant De Vereeniging is gevestigd aan de Kleine Koppel 36 in de Nieuwe Stad van Amersfoort. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur en de keuken is open tot 21.00 uur. Op de website van De Vereeniging vind je het dagmenu, de agenda en natuurlijk meer informatie over het restaurant zelf.

Wil je binnenkort kennismaken met De Vereeniging en nog veel meer leuke hotspots in de Eemhaven en de Nieuwe Stad? Dan mag je Proef de Haven niet missen!

Related Posts

Leave a Comment