Hoog Vuur

door admin

Onlangs waren wij weer eens een dagje in Amersfoort te vinden omdat wij waren uitgenodigd voor een gezellige foodtour door de Eemhaven en de Nieuwe Stad. Alhoewel wij al enigszins bekend waren met Amersfoort en hier al een aantal leuke hotspots wisten te vinden, zoals  Amicitia Food VillageLivingstone Coffee Bar, Son of a Croque en IJs van Vitelli, werden wij toch weer aangenaam verrast door dit nieuwe gedeelte van Amersfoort met fijne restaurants en leuke foodconcepten. Al eerder lieten we jullie kennismaken met restaurant Dara en vandaag stellen wij graag Hoog Vuur aan jullie voor: een restaurant waar heerlijke gerechten op de kaart staan van eerlijke en lokale producten.

Hoog Vuur

De Nieuwe Stad in Amersfoort is een bijzondere en sfeervolle plek en in de oude industriële Prodentfabriek op het terrein is restaurant Hoog Vuur gevestigd. Het restaurant is 2 jaar geleden geopend en vormt sindsdien al het hart van het terrein: op werkdagen vind je hier bij het lunchbuffet diverse ondernemers en werknemers die elders op het terrein werkzaam zijn. Bij Hoog Vuur ben je aan het juiste adres voor gerechten die met zorg, aandacht en liefde zijn bereid. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk eerlijk en lokaal, van de groente op het bord tot aan het hout voor de ovens.

Hoog Vuur

Natuurlijk is Hoog Vuur al een echte aanrader vanwege hun zorg en liefde voor hun gerechten en ingrediënten, maar ook het interieur is het vernoemen waard. Het restaurant heeft een gezellige en warme uitstraling door de prachtige houten meubels, de warme kleden en het vele groen in de zaak. Hoog Vuur heeft een prachtige open keuken in het restaurant waar de gerechten worden bereid en er wordt in het restaurant niet met gas gewerkt. In plaats daarvan worden de gerechten bereid in prachtige houtgestookte ovens die, net als de open keuken, in het restaurant staan. Met mooi weer kan er plaats worden genomen op het gezellige terras in de zon.

Hoog Vuur

Hoog Vuur legt niet alleen een sterke nadruk op eerlijk en lokaal, ze maken ook zoveel mogelijk zelf in het restaurant. Dat ze de gerechten vers bereiden is vanzelfsprekend, maar je geniet hier ook van zelfgemaakte ijsthee en sappen en ze brouwen tegenwoordig ook hun eigen bier van gele biet. Het ijs maken ze bij Hoog Vuur niet zelf, maar ze serveren ijs van IJs van Vitelli: met zorg en kunde gemaakt van duurzame en biologische ingrediënten. Omdat ze zoveel zelf maken en werken met lokale producten is het menu erg dynamisch. De menukaart verandert per seizoen en ook binnen het seizoen wordt er veel gevarieerd, afhankelijk van de beschikbare ingrediënten.

Hoog Vuur

Je vindt Hoog Vuur in de Nieuwe Stad aan de Oude Fabriekstraat 26 in Amersfoort. Het restaurant is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag van 17.30 uur tot 23.00 uur. Wil je zelf ook eens een bezoek brengen aan restaurant Hoog Vuur? Bezoek dan de website van Hoog Vuur om een reservering te maken of om meer te weten te komen over dit fijne restaurant.

Related Posts

Leave a Comment