Dara

door Wanderlust

Onlangs werd ik uitgenodigd door Krista van Stoer & Smaak voor een foodtour door Amersfoort. Samen met Citymarketing Amersfoort had zij een ontzettend leuke tour georganiseerd door de Eemhaven en De Nieuwe Stad. Alhoewel wij niet onbekend zijn met Amersfoort en hier al leuke hotspots als Amicitia Food VillageLivingstone Coffee Bar, Son of a Croque en IJs van Vitelli weten te vinden was dit gedeelte van Amersfoort voor ons nog relatief onbekend. Tijdens de ontzettend gezellige tour ontdekten we heel veel leuke nieuwe hotspots die we graag met jullie delen en vandaag laten we jullie kennismaken met Dara: een wereldrestaurant aan de Eemhaven met een fantastisch uitzicht, een verrassende kaart en een fijne sfeer.

restaurant Dara

Restaurant Dara is in 2009 geopend in de Eemhaven van Amersfoort door Turks-Koerdische ondernemers. Het restaurant serveert Mediterrraanse, Aziatische en Midden-Oosterse gerechten en het restaurant ademt deze sfeer ook uit in inrichting, service en het menu. Het restaurant bestaat uit 3 verdiepingen waarvan zowel de begane grond als de eerste verdieping voldoende zitplaatsen bieden voor zo’n 275 bezoekers en daarnaast beschikt het restaurant ook over een heel gezellig en ruim terras met een mooi uitzicht op de Eemhaven.

restaurant Dara

Je kunt bij Dara terecht voor de lunch, het diner en natuurlijk een drankje overdag of een borrel ‘s avonds. Het menu bestaat uit smakelijke mezzes uit de Mediterraanse, Aziatische en Midden-Oosterse keuken. Op het menu staan bijvoorbeeld kleine mezze als kroketjes van pekingeend, baba ganoush (een echte aanrader!), tom ka kai, Libanese risotto, Sigara börek en gepekelde zalm, maar ook hoofdgerechten zoals gegrilde runderhaas, gestoofd lamsvlees en gebakken geitenkaas.

restaurant Dara

Het menu bestaat uit zowel traditionele als moderne gerechten en dat zie je ook terug in de inrichting en de sfeer van Dara. Het gebouw is enorm bijzonder en is ontworpen door het architectenbureau FAT uit Londen. Middenin het pand is een prachtige betonnen trap geplaatst, gehouwen uit één stuk beton en het bijzondere interieur, samengesteld en gemaakt door topontwerpers en designlabels als Arco, Studio Zand, Sjoerd Vroonland, Weltevree en FAT, ademt een Oosterse sfeer uit. Alhoewel de medewerkers van Dara enorm trots zijn op het pand en de kwaliteit van hun menu hechten zij ook enorm veel waarde aan gastvrijheid. Nergens weten ze beter dat de ontvangst en klantvriendelijkheid in een restaurant minstens zo bepalend zijn voor de restaurantbeleving als hier. Je kunt bij Dara een stukje Midden-Oosterse gastvrijheid verwachten, en dat middenin Amersfoort.

restaurant Dara

Je vindt restaurant Dara in Amersfoort aan de Grote Koppel 5. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.30 uur tot 00.00 uur. Voor meer informatie over het restaurant of om een blik te werpen op de menukaart kun je een bezoek brengen aan de website van Dara.

Related Posts

1 comment

Blogs Foodtour033 - Citymarketing Amersfoort 22 september 2016 - 4:44 pm

[…] Let us stay for a day Ellicious Foodie on Toer Our Hangry Kitschen The Holy Kauw Wanderlust-blog.nl […]

Reply

Leave a Comment