Amicitia Food Village

door admin

De laatste jaren zijn de foodhallen in ons land als paddenstoelen uit de grond komen zetten en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. We rekenen de Markthal in Rotterdam, de Foodhallen in Amsterdam en Fooddock in Deventer al tot onze favorieten en nog steeds komen daar nieuwe foodhallen bij. Een relatief nieuwe foodhal waar wij onlangs een bezoek aan brachten is Amicitia Food Village in Amersfoort.

Amicitia Food Village

Amicitia Food Village opende in december 2015 de deuren in het centrum van Amersfoort en is met maar liefst 2 bars en 14 restaurants een foodhal van formaat op een fantastische locatie. Door de unieke ligging in het centrum is de foodhal dé plek bij uitstek om zowel ‘s middags als ‘s avonds plaats te nemen voor een hapje en drankje en gelukkig is daar qua openingstijden rekening mee gehouden. Wij bezochten de foodhal overdag en alhoewel het aan de rustige kant was qua bezoekers waren alle restaurants al geopend en was er keuze genoeg aan hapjes en drankjes.

Amicitia Food Village

Amicitia Food Village heeft bij binnenkomst al direct een luxe, ietwat industriële, uitstraling. Er is bij de bouw veel gebruik gemaakt van hout terwijl de structuur van het pand zoveel mogelijk is blootgelegd om zo tot die industriële look te komen. In tegenstelling tot veel andere foodhallen die wij hebben bezocht heeft Amicitia Food Village meer dan genoeg zitplaatsen, ook voor grotere groepen. Je kunt plaatsnemen aan één van de grote houten tafels of aan de kleinere bartafels. De foodhal is langgerekt en de restaurants en zithoeken zijn verspreid over de totale lengte van het pand. Dit vonden wij persoonlijk wel iets minder handig want de foodhal oogt zo toch minder als één geheel en doet minder gezellig druk aan, wat op bepaalde momenten wellicht ook weer als positief kan worden gezien. Daarnaast heb je op deze manier ook niet echt een volledig overzicht van het aanbod qua keukens en ben je minder snel geneigd om een keuken aan de andere kant van het pand te bezoeken. De keukens zelf zijn wel erg leuk opgezet met veel ruimte voor persoonlijke aankleding terwijl het allemaal wel een mooi geheel vormt.

Amicitia Food Village

Bij Amicitia Food Village heb je volop keuze uit diverse keukens en voor verschillende smaken. Zo vind je hier de restaurants van Kraton Food, Wijn & Bier, De Balans Bar, Cape Town Grill, Salotto, Amigos Cantina, Flavours of India, De Vishut, Le Souq, Yogen Früz, Stacked.Bio, La Parrilla en Jack & Maya. Zoals je ziet varieert het aanbod van Indiaas tot Afrikaans en van frozen yoghurt tot vis. Iedere keuken serveert enkele, vaak wat kleinere, gerechten die voor een zeer schappelijke prijs verkrijgbaar zijn. De bars in het pand zijn zeer centraal gelegen waardoor je niet verlegen hoeft te zitten om een drankje.

Amicitia Food Village

Je vindt Amicitia Food Village in het centrum van Amersfoort aan de Stadsring 154. De foodhal is van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot ‘s avonds laat. Wil je meer weten over deze leuke foodhal en de restaurants die hierin zijn gevestigd? Breng dan een bezoek aan de website van Amicitia Food Village.

Related Posts

Leave a Comment