Fooddock

door admin

Ook in 2016 zet de foodhaltrend onverminderd door. Deze week opende in Tilburg nog de pop-up foodhal Foodhall 88 de deuren, de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam blijven onverminderd populair en zelfs de populariteit van World of Food in Amsterdam Zuidoost lijkt aan een opmars bezig. Vorig jaar opende Fooddock in Deventer de deuren waarmee ook Oost-Nederland de allereerste foodhal rijker was. Het heeft een tijd mogen duren voordat wij in de gelegenheid waren om een bezoek te brengen aan Fooddock, maar vorige week waren wij eindelijk in de gelegenheid om deze relatief nieuwe foodhal te bezoeken.

Fooddock

Fooddock is, zoals we al opmerkten, de allereerste foodhal in Oost-Nederland en onze verwachtingen waren natuurlijk hooggespannen. Alhoewel foodhallen bewezen populair zijn in de Randstad is het natuurlijk maar afwachten of het concept ook aanslaat in andere steden en of er genoeg publiek in een stad is om de foodhal tot een succes te maken. Gelukkig werden we niet teleurgesteld. Al bij binnenkomt werden we aangenaam verrast door de fijne vibe in de Zwarte Silo waar de foodhal in is gevestigd en alhoewel het in de eerste instantie erg rustig was stroomde de ruimte, naarmate het later werd, helemaal vol met bezoekers waardoor we duidelijk konden constateren dat Fooddock in Deventer een succes is gebleken.

Fooddock

Fooddock is gevestigd in een oude loods in het Havenkwartier van Deventer en heeft daardoor, net als de Foodhallen in Amsterdam, een industriële feel. Door het vele gebruik van hout in de tafels, banken en foodstands heeft de locatie toch een warme uitstraling gekregen en de knusse zithoeken nodigen uit tot een lange en gezellige avond. De foodhal bestaat uit twee verdiepingen en zowel op de begane grond als op de tweede verdieping vind je diverse foodstands waar je de meest uiteenlopende gerechten kunt bestellen.

Fooddock

De vaste deelnemers van Fooddock zijn Amy’s, Baron Balkenbrij, Djawara, Geflipte Kippen, Indy Truck, Meneer Temaki, Mr. Hapje en Vive La Crêpe. Bij Amy’s geniet je van een heerlijke frozen yoghurt met diverse toppings naar keuze en Baron Balkenbrij serveert, zoals de naam al doet vermoeden, typisch Hollandse gerechten met in de winter natuurlijk balkenbrij. Bij Djawara geniet je van de Indonesische keuken en Geflipte Kippen serveert diverse kipgerechten van biologische kip. Bij Indy Truck kun je Thaise soul food proeven en Meneer Temaki neemt een ander aspect van de Aziatische keuken voor zijn rekening, namelijk de sushi. Mr. Hapje is er voor de echte vleesliefhebbers en tot slot eet je heerlijke crêpes met zowel zoete als hartige toppings bij Vive La Crêpe. Al deze restaurants, met uitzondering van Indy Truck en Vive La Crêpe, zijn te vinden op de begane grond, vergezeld door de grote bar waar je diverse drankjes kunt bestellen. Op de eerste verdieping wisselt het aanbod aan restaurants regelmatig. Tijdens ons bezoek waren hier onder andere de Midden-Oosterse keuken van Look, de verrassende gerechten van seizoensgroenten van Groente van Zus en de Moluks-Indische keuken van Patt&Nu te proeven.

Fooddock

Natuurlijk hebben wij ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk gerechten te proberen en alhoewel niet alles in de smaak viel, zoals wel eens gebeurt als je verschillende gerechten in een foodhal voor het eerst probeert, werden wij vooral aangenaam verrast door de crêpes van Vive La Crêpe die verkrijgbaar zijn met allerlei heerlijke toppings. Natuurlijk zijn de sushirollen van Meneer Temaki en de frozen yoghurt van Amy’s ook altijd een aanrader! Al met al waren wij onder de indruk van het aanbod en de kwaliteit van Fooddock en ook de prijzen van de diverse gerechten zijn redelijk te noemen en qua prijsniveau te vergelijken met de andere foodhallen die wij hebben bezocht.

Fooddock

Niet alleen kun je bij Fooddock heerlijk eten en borrelen, de foodhal organiseert ook nog eens met grote regelmaat leuke events in en om de hal. Zo organiseren ze leuke proeverijen en themadagen en werkt Fooddock nauw samen met de creatieve ondernemers in de buurt en de gemeente voor bijvoorbeeld het LOS Festival of het Fooddock Fashion Festival dat deze maand plaatsvindt.

Fooddock

Wil jij ook een bezoek brengen aan deze leuke foodhal? Je vindt Fooddock in het Havenkwartier van Deventer, aan de Zuiderzeestraat 2. De foodhal is geopend van woensdag tot en met zaterdag van ‘s middags 12.00 tot 21.00 of 22.00 ‘s avonds en parkeren is gratis. Voor meer informatie over de foodstands, de diverse activiteiten die hier worden georganiseerd of praktische informatie kun je een bezoek brengen aan de website van Fooddock.

Related Posts

Leave a Comment