De Foodhallen Amsterdam

door admin

Vorig jaar was een fantastisch jaar op foodgebied. Niet alleen opende de Markthal zijn deuren, maar ook de Foodhallen in Amsterdam werd onder veel belangstelling van pers en foodies in oktober geopend. De Foodhallen is gevestigd in De Hallen, een oude tramremise die is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum. Naast de Foodhallen vind je hier ook een bibliotheek, een hotel, een bioscoop, diverse galerieën en winkels. Naast het al bestaande aanbod aan restaurants, brasserie Halte 3 en restaurant Meat West, is er met de komst van de Foodhallen nog meer keus op culinair gebied.

Foodhallen Amsterdam

De Foodhallen is een uniek concept in Nederland. Geïnspireerd door Mercado de San Miguel in Madrid biedt de Foodhallen een enorm aanbod aan diverse restaurants, allemaal onder één dak. Als een soort foodcourt staan de verschillende restaurants met een eigen stand in de Foodhallen en bezoekers kunnen op hun gemak rondlopen en hier en daar uitkiezen wat ze willen eten. Geen gedoe dus meer over restaurantvoorkeuren als je met een gezelschap uitgaat, hier kan iedereen zelf bepalen wat ze willen eten. Het aanbod is echt enorm met 21 verschillende stands, dus er is voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van culinaire hotdogs van Bulls & Dogs, of Turkse specialiteiten van Filiz Manti? Of misschien toch pizza van Pasta di Mamma of Pink Flamingo? Dit is slecht een kleine greep uit het aanbod. Voor een overzicht van alle restaurants in de Foodhallen kijk je hier.

Wij waren er natuurlijk snel bij na de opening van de Foodhallen, en met ons vele anderen. Wat was het druk! Enkele maanden later ben ik nogmaals naar de Foodhallen geweest, dit keer ‘s middags, en wederom was het bomvol. Het concept slaat dus blijkbaar erg aan. En dat is ook niet zo gek, want naast dat het een fantastisch idee is, is de kwaliteit van het aanbod ook ongekend. Waar anders vind je de vissoep van Robert Kranenborg, de fameuze pulled pork sandwich van The Rough Kitchen, de kaasspecialiteiten van Caulils en de welbekende sushi van Meneer Temaki onder één dak?

wanderlust-blog.nl/de foodhallen

Gezien dit aanbod en het feit dat het nu eenmaal Amsterdam is moet je niet verwachten dat je hier een goedkoop avondje uit kunt. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar houdt er wel rekening mee dat je voor een glas wijn bijvoorbeeld € 3,50 betaald (wat nog redelijk is gezien de buitensporige horecaprijzen in Amsterdam af en toe) en dat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt genieten van al het lekkers hier. Sommige standhouders hebben rekening gehouden met het concept van de Foodhallen en bieden kleine gerechten aan of gerechten aan die je kunt delen met meerdere mensen. Niet alle aanbieders doen dat, wat wel enigszins jammer is. Als je er echt je missie van wilt maken om alles in de Foodhallen te proeven, dan zul je toch echt meerdere keren hier een avondje uit moeten plannen. Een avondje uit is het namelijk zeker. Door de drukte, de heerlijke geuren en de fantastische sfeer die er hangt waan je je echt even op vakantie.

De Foodhallen zijn gevestigd in De Hallen aan het Bellamyplein 51 in Amsterdam. Van zondag t/m woensdag zijn alle stands open van 11.00 tot 20.00. De bar sluit om 0.00 en de stands mogen zelf beslissen of zij na 20.00 open blijven. Donderdag t/m zaterdag zijn alle stands open van 11.00 tot 21.00. De bar sluit dan om 00.30 en wederom hebben de stands zelf de keuze of zij open blijven na 21.00.

Related Posts

1 comment

De nieuwe Pier van Scheveningen | Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee-strand 14 oktober 2015 - 5:27 pm

[…] borrelbites, tasting platters en en hot meals. The Rough Kitchen opende hun eerste vestiging in de Foodhallen in Amsterdam en binnenkort zullen zij hun derde vestiging openen in de nieuwe foodmarket Yada Yada in Zaandam. […]

Reply

Leave a Comment