De taart van mijn tante

door admin

Twee weken geleden vierde ik mijn 32e verjaardag door een culinaire tocht door Amsterdam te houden. Want wees eens eerlijk, wat is er nu leuker dan je tegoed doen aan allerlei lekkers op je verjaardag? Naast ons bezoek aan Sir Hummus die dag moest er natuurlijk ook taart worden gegeten. De beste plek om heerlijke taart te eten weten wij natuurlijk wel te vinden in Amsterdam en daarom zaten wij al snel heerlijk warm genesteld in het altijd gezellige De taart van mijn tante.

De taart van mijn tante is ondertussen al een begrip in Amsterdam en omstreken. Deze taartenbakkerij en de bijbehorende konditorei is sinds 2003 geopend en was vanaf toen al een groot succes. ‘Wereldfaam’ buiten Amsterdam volgde al snel toen de bakker van De taart van mijn tante, Siemon de Jong, in zijn programma ‘Taarten van Abel’ samen met kinderen de mooiste creaties maakte.

De taart van mijn tante is een gezellige konditorei met een retro interieur. Zodra je de deur binnenstap springen je kleuren je tegemoet en de hele winkel staat tjokvol gezellige meubels en kleurrijke kitsch. Je moet er natuurlijk van houden, maar aan mij is dit drukke en kleurrijke interieur wel besteed. Het is er altijd druk en dat is niet zo gek, want naast dat het gewoon een supergezellige plek is eet je hier ook nog eens overheerlijke taart.

wanderlust-blog.nl/de taart van mijn tante

Het is altijd moeilijk kiezen van de menukaart want alles klinkt lekker. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een carrotcake, een cheesecake en een chocoladetaartje. Ik kan je vertellen dat ze alledrie overheerlijk waren, maar de cheesecake verraste mij het meest en is dan ook echt een aanrader. Naast diverse taarten kun hier ook diverse theesoorten bestellen die je heel leuk in een theepot geserveerd krijgt, maar ze schenken natuurlijk ook koffie.

Ik heb diverse malen gehoord dat mensen de service bij De taart van mijn tante erg teleurstellend vinden. Zelf hadden wij hier ditmaal geen last van, maar ik weet van voorgaande bezoeken dat bezoekers soms wel iets langer dan gewenst moeten wachten tot ze geholpen worden. Dat is natuurlijk jammer en dat stemt mensen al snel minder positief over zo’n leuke winkel. Al met al blijven wij het een echte aanrader vinden en we hopen dat de service ondertussen is verbeterd.

Je vindt De taart van mijn tante in De Pijp in Amsterdam aan de Ferdinand Bolstraat 10. De konditorei is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00.

Related Posts

Leave a Comment