Scandinavian Embassy

door admin

Scandinavian Embassy aan het Sarphatipark is dé nieuwe hotspot voor een goede kop koffie en een heerlijke maaltijd in Amsterdam. Het eenvoudige Scandinavische design in combinatie met een fijne locatie en een goed menu zorgt ervoor dat iedereen deze hotspot weet te vinden.

Wij brachten twee weken geleden een bezoek aan Scandinavian Embassy op een zaterdag. Het was er loeidruk en een plekje bemachtigen bleek nog niet zo makkelijk. Het pand is ook niet erg groot wat misschien niet erg handig is gezien de belangstelling, maar wat wel bijdraagt aan de sfeer. Scandinavian Embassy is namelijk een gezellig knusse plek waar je plaatsneemt aan één van de grote tafels of op bijvoorbeeld één van de bankjes achterin.

Scandinavian Embassy staat vooral bekend om de excellente koffie. Hier worden diverse methoden gebruikt om koffie te zetten om zo van een kopje koffie een ultieme ervaring te maken. De barista heeft hier zelfs diverse prijzen mee gewonnen. We moeten bekennen dat het even wennen was toen we hier ons eerste kopje koffie bestelden. We bestelden beide een cappuccino en deze werd voor onze neus gezet zonder lepeltje en zonder suiker. Waar heb je dat ooit eerder meegemaakt? We waren eerlijk gezegd enigszins verbaasd en wisten niet goed wat we ermee aan moesten. De koffie bleek echter zonder onze gebruikelijke dosis suiker uitstekend te zijn. Blijkbaar is suiker hier niet zo gebruikelijk bij de koffie en kan het zelfs enigszins vreemd worden gevonden om het eindproduct van de barista te willen veranderen. Achteraf ook begrijpelijk, dus wees gewaarschuwd als je hier een bezoekje gaat brengen ;).

wanderlust-blog.nl/scandinavian embassy

Het menu is eenvoudig, maar erg aantrekkelijk. De basis van het menu is de Scandinavische keuken: gezond, puur en eenvoudig. Je kunt hier ontbijten en lunchen en tevens is er keuze uit diverse homemade gebakjes. Ontbijten kan hier bijvoorbeeld met havermoutpap met bosbessen of geitenyoghurt met granola. Als lunch is vooral de gepocheerde ei met zalm op roggebrood al bijna een klassieker geworden en we moeten toegeven dat dit er ook echt heerlijk uitzag! Er is tevens een mogelijkheid tot private dining bij Scandinavian Embassy.

Je vindt Scandinavian Embassy aan het Sarphatipark 34 in Amsterdam. Het restaurant is 7 dagen per week geopend:
Monday       8:00 am – 6:00 pm
Tuesday       8:00 am – 6:00 pm
Wednesday 8:00 am – 6:00 pm
Thursday     8:00 am – 6:00 pm
Friday          8:00 am – 6:00 pm
Saturday    10:00 am – 5:00 pm
Sunday       10:00 am – 5:00 pm
Voor meer informatie over Scandinavian Embassy kun je ook hun website bezoeken.

Related Posts

2 Beantwoorden

Marcella 9 maart 2015 - 8:57 am

Ik ben vooral heel benieuwd of ze ook kaneelbroodjes hebben. Daar zijn die noorderlingen echt het beste in!

Reply
Tessa 9 maart 2015 - 9:23 am

Ik geloof het wel :). Ik zag in elk geval dat de mensen naast ons een heerlijk gebakje aten wat verdacht veel leek op een kaneelbroodje. Nu staan de gebakjes etc niet op het menu omdat het kan wisselen, maar zoiets moeten ze toch wel vast in het assortiment hebben, lijkt mij ;)?

Reply

Leave a Comment