Vicini

door admin

Afgelopen weekend waren wij door Miss Publicity uitgenodigd voor een terrassentour door Rotterdam. Omdat wij altijd op zoek zijn naar de leukste hotspots in Nederland lieten we ons dat natuurlijk geen tweede keer zeggen: wij waren van de partij! Tijdens de terrassentour deden we maar liefst 8 verschillende cafés en restaurants in Rotterdam aan. Stuk voor stuk prachtige plekken met allemaal hun eigen charme. Zo hebben wij de befaamde appeltaart bij Dudok Rotterdam gegeten, geproefd van de Hollandse tapas bij het Mart Café, de prachtige tuin bewonderd bij De Harmonie, heerlijke bouillabaisse gegeten en genoten van het enthousiasme van de chef bij Quartier du Port en de dag afgesloten op de prachtige locatie van Café Rotterdam. We hebben heerlijk genoten op al deze mooie plekken, maar er waren wat ons betreft twee hotspots die helemaal pasten bij Wanderlust en die wij graag met jullie willen delen. Eén van deze hotspots is Osteria Vicini in Rotterdam Kralingen. Een prachtig restaurant waar je op elk moment van de dag terecht kunt voor een hapje en een drankje in Italiaanse sferen.

Osteria Vicini ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen en is een buurtrestaurant met een Italiaanse inslag. Het restaurant heeft een industriële uitstraling met mediterraanse invloeden wat heeft geleid tot een ontzettend mooie ruimte met veel oog voor detail. In de ruimte zie je veel houten tafels, zowel industrieel design als heerlijk ‘ouderwetse’ tafels zoals bij een goed Italiaans restaurant. In het restaurant zijn allemaal gezellige hoekjes gecreëerd waar je gezellig kunt eten en het restaurant heeft een aparte hoek met een grote bar waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie of alleen een drankje.

Vicini

Door deze veelzijdigheid is het restaurant op elk moment van de dag een fijne plek om te vertoeven en de kaart is hier ook op ingesteld. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je hier terecht voor een hapje en een drankje met een mediterraanse (voornamelijk Italiaanse) inslag. Het terras, aan de straat, is gezellig en vergroot de toegankelijkheid van het restaurant. Op de kaart vind je voor overdag diverse panini’s, kleinere gerechten en zoetigheden en ‘s avonds is er een uitgebreid menu beschikbaar met onder andere antipasti, pizza, pasta en salades. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een kopje koffie of een wijntje, de wijnselectie is een grote trots van Vicini. Wij hebben mogen genieten van een heerlijke prosecco op het zonnige terras en pizza gegeten zoals deze in Italië wordt bereid: knapperig, met een dunne bodem en zeer smaakvol!

Vicini

De maanden juni en juli staan in het teken van vis bij Vicini en je kunt hier dan ook in deze zomermaanden genieten van heerlijke visgerechten. Daarnaast organiseert Vicini in samenwerking met K&B, nog zo’n leuke hotspot waar je later deze week veel meer over zult lezen, deze zomer op diverse zondagen de Sunday Roast waar heerlijke groente en vlees vers wordt bereid op de grill. Vicini organiseert regelmatig dit soort leuke events dus houd zeker hun Facebookpagina in de gaten.

Naast het restaurant heeft Vicini ook een apart gedeelte van het pand ingedeeld als mercato. Hier kun je momenteel terecht voor heerlijke wijnen en olijfolie, maar het plan is om dit in de nabije toekomst uit te breiden tot een mercato waar je terecht kunt voor heerlijke (mediterraanse) boodschappen.

Vicini

Vicini typeert zichzelf graag als een hotspot voor de buurt en dat is zeker niet alleen vanwege hun restaurant. Het pand heeft namelijk een grote kelder en in die ruimtes is ook nog van alles te beleven! Zo vind je hier een dansschool, vestigt het Rotterdamse kledingmerk Good People zich hier binnenkort en worden hier ook diverse workshops gegeven. Vicini noemt dit hun Laboratorio en duidt dit ook wel aan als hun broedplaats op het gebied van food, art en workshops. Een ontzettend leuke toevoeging als je het ons vraagt, Vicini levert zo een leuke bijdrage aan de buurt.

Je vindt Vicini in de Rotterdamse wijk Kralingen aan de Korte Kade 63-69. Het restaurant is 7 dagen per week geopend, op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 23.30 en op zaterdag en zondag van 09.30 tot 23.30. Voor meer informatie over Vicini, de verschillende activiteiten in het Laboratorio of het menu kun je een kijkje nemen op de website van Vicini.

Related Posts

Leave a Comment