Tijdens de gezellige boottocht van Miss Publicity in Amsterdam mochten wij allerlei lekkere producten proeven en één daarvan was Amarula. Dit zei ons in eerste instantie niet zoveel, maar de fles alleen zag er al zo leuk uit dat we het graag wilden proberen en gelukkig deden we dat, het was namelijk heerlijk.
Amarula is een overheerlijke en natuurlijke cream likeur, gedistilleerd uit de Marula vruchten en verrijkt met room. De Marulavrucht komt uit de Marulaboom, ook wel de olifantenboom genoemd, en deze groeit in het hart van subtropisch Afrika. Amarula is een prachtig bedrijf die zich ook inzet voor het behoud van de natuur en wildlife in de regio en probeert het welzijn van de plaatselijke bevolking te vergroten door werkgelegenheid te scheppen en diverse projecten op te zetten. Dit is natuurlijk super, ga zo door! Meer informatie hierover vind je hier.
Wij kregen een shotje Amarula met veel ijs. Dit was heerlijk! Ook mochten wij Amarula brownies proeven en natuurlijk beviel dit ook onwijs goed. Het drankje wordt meestal met veel ijs geschonken, maar is ook heerlijk in desserts, cocktails of in de koffie. Voor fijne recepten kun je je laten inspireren op de website van Amarula. Wij hebben er van genoten! Kennen jullie dit product al? En op wat voor manier gebruiken jullie Amarula het liefst?
Wat is Amarula
Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwa (Mpumalanga). Dit is een stad aan de rand van het Krugerpark. Amarula wordt gemaakt van suiker, room en de vrucht van de Marula-boom (ook bekend als de “olifantenboom”). Amarula Cream is een likeur geproduceerd door Distell uit Stellenbosch, dat samen met KWV uit Paarl (South African Cooperative Wine Growers Association) aan de top van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie staat.