Amsterdam Kookt

door admin

Het afgelopen weekend vond de allereerste editie plaats van Amsterdam’s nieuwste food- en muziekfestival Amsterdam Kookt.¬†Van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus stond de NDSM-werf in Amsterdam geheel in het teken van lekker eten en fijne muziek. De leukste foodtrucks waren hier verzameld en een groot podium waar diverse optredens plaatsvonden zorgde voor de muzikale noot van het festival.¬†Natuurlijk moesten wij aanwezig zijn bij de primeur van Amsterdam Kookt en op een zonnige zondag hebben wij een bezoek gebracht aan Amsterdam Kookt.

Amsterdam Kookt

Deze eerste editie van Amsterdam Kookt vond plaats op de NDSM-werf, een prachtige locatie aan het IJ. Het festival was ruim omgezet waardoor je zelfs tijdens de drukte genoeg ruimte had om rond te lopen en rustig te zitten en het uitzicht op Amsterdam is natuurlijk spectaculair. Wat ons bij binnenkomst direct al opviel was dat steeds meer bekende merken in Nederland de foodtrucks hebben ontdekt en op deze manier proberen hun merk en nieuwe producten bekendheid te geven. Zo troffen wij direct al foodtrucks aan van Kumar, Aviko, Old Amsterdam en Philadelphia. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar het neemt wel wat van de charme weg van foodtrucks omdat in onze beleving de foodtruckfestivals in de eerste instantie draaiden om kleine ondernemers die hun specialiteiten wilden delen met de wereld.

Amsterdam Kookt

Gelukkig vonden we verder op het terrein een heleboel fijne foodtrucks aan met verrassende gerechten. We hebben de foodtrucks van The Dutch Weed Burger, Buskruid, De Filostoof en Monsieur Saucisson gespot. Fijne foodtrucks die we wel vaker op foodfestivals hebben gezien, maar er was ook genoeg nieuws nog te ontdekken. Zo maakten we kennis met Feeders en hun heerlijke gyros en de Couscous Caravan, waar natuurlijk couscous wordt geserveerd. Natuurlijk moesten wij ook even neerstrijken op het terras van Peperwortel omdat ik (Tessa) een kleine obsessie heb voor hun Libanese bonenschotel.

Amsterdam Kookt

De sfeer tijdens deze eerste editie van Amsterdam Kookt was heel goed, het weer was prachtig en het aanbod qua foodtrucks was heel gevarieerd. Wel vonden wij het persoonlijk heel jammer dat er werd gewerkt met muntjes in plaats van cash, maar dat zie je helaas tegenwoordig steeds vaker op dit soort festivals. Al met al vonden wij de eerste editie van Amsterdam Kookt zeer geslaagd en wij zijn nu al heel erg benieuwd naar de editie van volgend jaar.

Amsterdam Kookt

Related Posts

Leave a Comment