Wat komt er kijken bij het kiezen van een babykamer?

door Wanderlust

Gefeliciteerd: je wordt over enkele maanden moeder! Familieleden, vriendinnen en zelfs buurvrouwen voelen zich vrij om je ongevraagd met allerlei tips en weetjes te bestoken. Niet zo vreemd als dit je overrompelt en het gevoel geeft dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Gelukkig is het eigenlijk best overzichtelijk als je je gezonde verstand gebruikt. Er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt voor de komst van je baby en één daarvan is een geschikte babykamer. Als je daar bewuste keuzes in maakt, heb je daar lang plezier van. In deze blog lees je waar je rekening mee kunt houden bij het uitkiezen.

Voor hoeveel baby’s wordt de babykamer?

Allereerst is het belangrijk om het idee van dé ultieme babykamer los te laten. Er zijn heel veel prima babykamers en welke je kiest heeft te maken met je eigen smaak, beschikbare ruimte en budget.

Wat goed is om je af te vragen, is of jullie van plan zijn om het bij dit ene kindje te houden of dat er daarna nog gezinsuitbreiding komt. Willen jullie één baby dan is het kiezen van een doorgroei-babykamer misschien handig, gaan jullie voor meer kinderen dan kan een degelijke, complete babykamer de beste keuze zijn.

Voor babykamer inspiratie kun je goed terecht op de website van Petite Amélie en kun je het verschil tussen die twee typen kamers makkelijk opzoeken.

Welk kleurenschema kies je?

Veel ouders kiezen tegenwoordig voor een babykamer in een neutrale basiskleur, zoals wit, gebroken wit of een pasteltint. Als je een babykamer van Petite Amélie kiest, sluiten de meubels daar qua kleurstelling heel goed bij aan.

Baby’s zien de eerste vier tot zes weken sowieso nauwelijks kleur, maar daarna zijn ze vaak dol op felle en contrastrijke kleuren. Als je die kleuren laat terugkomen in speelgoed – dat je uit het zicht kunt opbergen als het tijd is voor een dutje – kun je de prikkels die je kleintje krijgt goed reguleren.

Bovendien kun je de kamer ook voorzien van kleurrijkere accessoires zoals kussentjes, lampenkappen en beddengoed om de kamer wat meer te personaliseren.

Schattig wiegje of praktisch ledikantje?

Wiegjes zijn natuurlijk ontzettend vertederend, maar wel maar een paar maanden bruikbaar. Met een ledikantje doe je daarentegen al gauw twee tot drie jaar en in de babytijd kun je hier ook een schattige slaapplek van maken, met een hoog matrasje en een hemeltje. Soms rouleren er ook wiegjes binnen de familie.

Het is aan jou om te bepalen waar je je fijn bij voelt en daarop af te gaan. Vertrouw daarop en veel plezier bij het uitkiezen van de babykamer!

Related Posts

Leave a Comment