Bar Karakter

door Wanderlust

In september lieten we jullie weten dat Amsterdam-West een nieuwe hotspot rijker was met de opening van Bar Karakter aan de De Clercqstraat. Deze gemoedelijke bar wilde een gezellige buurthuiskamer zijn en dé plek voor een hapje en een drankje. De laatste maanden is de bar al snel uitgegroeid tot een ontzettend gezellige hotspot waar het tot in de late uurtjes fijn vertoeven is. Maar wisten jullie al dat je bij Bar Karakter ook heel erg lekker kunt eten?

Bar Karakter

Bar Karakter opende enkele maanden geleden de deuren en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een onmisbare hangout bar in de buurt. Ze hebben een echte huiskamerfeel gecreëerd in de zaak met grote comfortabele banken en stoelen, veel bruintinten en leuke vintage en retrodetails. De comfortabele zithoeken worden afgewisseld met knusse tafels om aan te dineren. Jazeker, naast fijne drankjes en fingerfood biedt Bar Karakter nu ook de mogelijkheid om te blijven dineren. Alhoewel je natuurlijk al voor een klein hapje prima bij Bar Karakter terecht kon merkten ze toch dat er behoefte was aan meer mogelijkheden. Sinds kort zijn ze daarom gestart met een uitgebreider foodconcept genaamd ‘Baas Biefstuk’. Zo hoeven gasten de bar niet eens meer te verlaten voor een uitgebreide maaltijd en het nieuwe biefstukconcept is een welkome toevoeging aan het huidige foodaanbod in de buurt.

Bar Karakter

In het nieuwe foodconcept ‘Baas Biefstuk’ is, zoals de naam al doet vermoeden, een glansrol weggelegd voor biefstuk. Op het menu staat ook een vega burger, maar je komt hier natuurlijk voornamelijk dineren om te genieten van de heerlijke biefstukgerechten. Het vlees is afkomstig van Zuid-Amerikaanse runderen en is grotendeels van het Aberdeen Angus en Hereford ras. Deze runderen eten voornamelijk verse grassen en worden grootgebracht zonder hormonen en antibiotica. Het resultaat is vlees van fantastische kwaliteit dat op het menu wordt geserveerd als de biefstuk Karakter, geserveerd met jus en ook te bestellen in XL formaat, de steak au beurre, geserveerd met huisgemaakte kruidenboter, een biefstuk spies, enkel of dubbel te bestellen, of een maaltijdsalade met ossenhaaspuntjes.

Bar Karakter

Natuurlijk wilden wij heel graag persoonlijk kennismaken met het nieuwe foodconcept en op uitnodiging van Bar Karakter hebben wij onlangs een ontzettend gezellige en smakelijke avond beleefd in de resto-bar. Het begon al goed met het aperitief Americano, gemaakt van campari, rode vermouth en 7-up, om de eetlust op te wekken. Het foodconcept heet met recht ‘Baas Biefstuk’ want de biefstuk waar wij als hoofdgerecht van genoten was perfect! Daarbij werd een salade en frites van zoete aardappel geserveerd en het gerecht werd compleet gemaakt met een heerlijke rode wijn. Als digestief genoten we van een heerlijke espresso martini. Wat ons betreft is het nieuwe foodconcept bij Bar Karakter een enorm succesvolle toevoeging en een absolute aanrader!

Bar Karakter

Natuurlijk kun je ook altijd nog een bezoek brengen aan Bar Karakter voor een gezellig drankje. Helaas hebben we zelf geen foto’s kunnen nemen omdat het te knus donker was in de bar, maar de foto’s van Bar Karakter zelf geven een goede impressie van deze leuke hotspot. De bar is van eind van de middag tot in de late uurtjes open en dan ook gezellig druk. De medewerkers van de bar passen uitstekend bij het concept van Bar Karakter: vriendelijk, ontspannen en enorm gastvrij. Ook worden er regelmatig leuke borrels en feesten georganiseerd, zoals de Karakter Comedy Night en de LOCO meets Cult Status vrijmibo.

Bar Karakter

Bar Karakter is gevestigd aan de De Clercqstraat 75-hs in Amsterdam. De bar is op maandag en dinsdag gesloten, maar van woensdag tot en met zondag ben je hier van harte welkom van 17.00 uur tot 01.00 uur (op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03.00 uur). Voor meer informatie over deze fijne hotspot kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van Bar Karakter.

Bron foto’s 2,5,6: Jochem Schuiling
Bron foto’s 1,3,4: Bar Karakter

Related Posts

Leave a Comment