Deventer Boekenmarkt

door admin

Dit weekend vindt in Deventer de jaarlijkse goedbezochte Deventer Boekenmarkt plaats. Wil je dit weekend eens iets ander bezoeken dan een foodfestival of muziekfestijn dan is dit event een echte aanrader. De Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa en is een echt walhalla voor boekenliefhebbers.

Het hele jaar door is Deventer dé boekenstad bij uitstek. Je vindt hier een heleboel fijne boekenwinkels en antiquariaten en er worden veel literaire evenementen georganiseerd. Maar geen van deze evenementen kan tippen aan de Deventer Boekenmarkt: de grootste boekenmarkt van Europa. De markt wordt jaarlijks enorm goed bezocht en dit jaar vindt alweer de 28e editie van de boekenmarkt plaats. Vorig jaar stonden er in de binnenstad van Deventer maar liefst 878 verschillende kramen met boeken in allerlei verschillende genres en de markt zal hier dit jaar zeker niet voor onder doen.

Naast de zeer uitgebreide boekenmarkt vinden er in Deventer nog veel meer activiteiten plaats in het weekend rondom de boekenmarkt. Zo vindt in het centrum Brocante aan de IJssel plaats, is er een vinylbeurs in het Burgerweeshuis en vindt op zaterdag Het Tuinfeest plaats rondom Theater Bouwkunde met een interessant muzikaal programma en waar diverse toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters hun gedichten voordragen.

De Deventer Boekenmarkt vindt plaats op zondag 7 augustus van 09.30 uur tot 17.30 aan de IJsselkade en in de binnenstad van Deventer. Voor meer informatie over de markt, een uitgebreide plattegrond en het programma kun je een kijkje nemen op de website van de Deventer Boekenmarkt.

Related Posts

Leave a Comment