De 5 leukste festivals op Bevrijdingsdag

door admin

Elk jaar op 5 mei viert Nederland op Bevrijdingsdag groots feest om de vrijheid te vieren. Dit gaat natuurlijk gepaard met een heleboel leuke feesten en festivals in het land. Wij hebben de 5 leukste festivals voor jullie op een rijtje gezet en we wensen jullie nu alvast een feestelijke dag toe!

Bevrijdingspop Haarlem

Eén van de meest bekende en meest bezochte festivals op Bevrijdingsdag is natuurlijk Bevrijdingspop in Haarlem. Niet voor niets is Bevrijdingspop het grootste gratis openluchtfestival van ons land. Dit jaar viert Bevrijdingspop alweer zijn 35e verjaardag en dat staat garant voor een heel fijn feestje! Met 3 verschillende podia en een fantastische line-up is dit toch wel een absolute aanrader. Zo kun je hier bijvoorbeeld Blaudzun, Typhoon, Racoon en Jett Rebel live zien en dat is slechts een kleine greep uit het programma. Voor een volledig overzicht van het programma en meer praktische informatie over het festival kijk je hier. Bevrijdingspop vindt plaats in de Haarlemmerhout in Haarlem vanaf 12.00 tot de late uurtjes en de toegang is helemaal gratis!

Bevrijdingsfestival Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht

Ook Utrecht heeft dit jaar op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk een fantastische line-up met onder andere Eefje de Visser (een favoriet van Tessa), Dotan en Kovacs. Naast het hoofdpodium en twee andere podia vinden er ook diverse andere activiteiten plaats tijdens het festival in Utrecht. Zo is er bijvoorbeeld een kinderfestival, maar ook de leuke culturele markt Le Bazarre strijkt neer op het festival, hier vind je de leukste vintage en handmade producten en nog veel meer bijzonders. Het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk vindt plaats van 12.00 tot 23.00 en ook hier in de toegang helemaal gratis. Voor meer informatie bezoek je hun website.

Bevrijdingsfestival Wageningen

Bevrijdingsfestival Wageningen

Het bevrijdingsfestival in Wageningen was ons tot deze week niet bekend, maar wat een fantastisch feest moet dat worden met deze geweldige artiesten! Hier treden onder andere Waylon, The Asteroids Galaxy Tour(!!!), Dotan, Go Back to the Zoo en Kensington op, maar er draaien ook veel fantastische dj’s op het dancesquare. Voor iedereen is hier wel iets te vinden. Het festival is heel groots opgezet in het centrum van Wageningen en je vindt er heel veel verschillende podia met de meest uiteenlopende artiesten en nog vele andere activiteiten. Het festival in het centrum van Wageningen en is natuurlijk gratis. Voor een uitgebreide plattegrond en een overzicht van het gehele programma kijk je hier.

Het Vrije Westen Bevrijdingsfestival in Amsterdam

Het Vrije Westen

Ook in Amsterdam vindt er een heel fijn feest plaats in het Westerpark. Hier treden de meest uiteenlopende artiesten op, maar vooral Jett Rebel is bij ons favoriet. Daarnaast is er een apart podium waar je heerlijk kunt dansen op de fantastische Wicked Jazz Sounds. Het Vrije Westen vindt plaats in het Westerpark van 11.00 tot 23.00 en de toegang is gratis. Voor een overzicht van alle activiteiten kijk je op de website.

Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen

Ook in Groningen vindt er een fantastisch festival plaats in het Stadspark met 6 verschillende podia en een heleboel leuke activiteiten. Ook hier zal Jett Rebel optreden en daarnaast treden bijvoorbeeld ook artiesten als Chef’Special, Kitty, Daisy & Lewis en Selah Sue op. Er worden lezingen gegeven over de vrijheid, er vinden diverse theatervoorstellingen plaats en er is een heus reuzenrad op het terrein aanwezig. De toegang tot het bevrijdingsfestival in het Stadspark is ook gratis en het festival begint om 12.00. Meer informatie over het festival en een uitgebreid programma vind je op hun website.

Natuurlijk zijn er op Bevrijdingsdag ook genoeg andere regionaal georganiseerde festivals en leuke feestjes in het land te vinden, zoals Vrijland Festival in Amsterdam of het Mumbai Color Festival in Bunnik. Veel van deze feesten zijn echter al uitverkocht. Voor een compleet overzicht van alle festivals en feesten op 5 mei kijk je hier.

Related Posts

Leave a Comment