Hoe overleef je de zomer?

door Wanderlust

Alhoewel de Nederlandse zomers vaak wisselvallig en onvoorspelbaar zijn hebben we al een aantal zeer warme dagen achter de rug en een paar zomerse dagen voor de deur staan. Hoe overleef je deze warme dagen zo comfortabel mogelijk? Wij delen onze tips met jullie.

  • Transquilo. Doe vooral rustig aan en doe een dutje overdag. Wij zijn groot fan van de siesta!
  • Zorg voor heerlijk verkoelende drankjes in huis. Het is verleidelijk om met een ijskoud biertje op het balkon of in de tuin neer te ploffen, maar écht dorstlessend is het niet altijd en juist op warme dagen is het belangrijk om genoeg te drinken. Er zijn genoeg heerlijke recepten online te vinden voor een heerlijk verfrissend ice tea of zelfgemaakte citroenlimonade. De meiden van Chickslovefood deelden deze week een aantal fijne recepten voor zomerse drankjes waarmee je zeker de zomer doorkomt.
  • Smeren, smeren, smeren. Een verbrande huid is zo gebeurd, dus smeer je vooral goed in. Zomernachten zijn niet comfortabel met een roodverbrande huid en erbij lopen als een kreeft is geen fashionable zomerlook.
  • Comfortabel thuis vertoeven. Met een parasol, een opblaasbadje en zwemkleding kom je al een heel eind om in echte vakantiesferen te komen in je eigen achtertuin of op het balkon. Met één van de eerder genoemde zomerse drankjes in je hand en de ogen gesloten waan je je zo (met een beetje fantasie)  in een tropisch paradijs.
  • Verkoel je huis. Zorg voor een koel huis door gordijnen dicht te houden, genoeg te ventileren, de airco of ventilator aan te zetten en gebruik te maken van zonnewering waar mogelijk. Sommige mensen zijn gezegend met een zonnescherm, maar er zijn ook genoeg oplossingen om warmte in huis te weren door bijvoorbeeld zonwering voor de ramen te installeren. Neem eens een kijkje bij VELUX voor alle mogelijkheden.
  • Ontvlucht het huis. Alhoewel wij ons natuurlijk heel goed voor kunnen stellen dat je zo min mogelijk stappen zet op een dag wanneer de temperatuur oploopt is het toch altijd fijn vertoeven aan het strand, aan een meer of op een gunstig gelegen terras met een fris briesje. Wij hebben vorige week een heleboel leuke tips voor stadsstranden in Amsterdam en stadsstranden in Utrecht gedeeld waar het fijn vertoeven is in de zomer.

banner

Related Posts

Leave a Comment