Hoera/help ik ga trouwen!

door Wanderlust

Wauw, je partner heeft je gevraagd! Je hebt je hoofd in de wolken en jullie worden gefeliciteerd door vrienden en familie. Maar dan bedenk je je opeens: een huwelijk vraagt veel organisatie. Geen paniek, wij hebben een lijst opgesteld om te zorgen dat je overzicht hebt in wat je moet regelen en dat je niets vergeet. En je mag je partner ook best aan het werk zetten hoor 😉

Hoeveel mag het kosten?

Stel ver van tevoren een budget op en maak ook een kostenberekening. De definitieve bedragen houd je bij in een duidelijk overzicht. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Houd bij het kiezen van een locatie rekening met het minimum en maximum aantal gasten en bedenk ook een alternatief mocht er slecht weer komen.

Wat trek je aan?

Wie willen jullie als ceremoniemeester? Deze persoon heeft een belangrijke rol tijdens de voorbereiding en natuurlijk op de grote dag zelf. Hij of zij kan je helpen om de dag tot in de puntjes voor te bereiden. Wacht ook zeker niet te lang met het plannen en op elkaar afstemmen van de kostuums. Blader door tijdschriften en zoek op internet naar de perfecte trouwkleding. Maak ook tijdig een afspraak met de bruidsmodezaak van jouw keuze. Op jurken zit vaak een lange levertijd.

Op welke dag zeggen jullie ja?

Heel belangrijk, de trouwdatum. Geef die ruim van tevoren door aan de gasten om er voor te zorgen dat iedereen tijd heeft om vrij te nemen. Vaak is het verstandig om ruim een jaar van te voren de datum te bepalen en de trouwlocatie vast te leggen. Mocht de gekozen datum al bezet zijn, dan moet je de afweging maken tussen de locatie of de datum.

Waar is dat feestje?

Oke, de datum heb je in de pocket, nu nog een schitterende locatie. Wat voor soort bruiloft wordt het? Ga je voor een informele sfeer in de vorm van een festival bruiloft of kies je juist voor een formele setting? Welke trends passen bij jou en hoeveel gasten staan er eigenlijk op de lijst? Dit zijn allemaal punten om over na te denken en op tijd te regelen.

Hoe gaan de uitnodigingen eruit zien?

En dan de uitnodigingen, laat je die ontwerpen of ga je ze zelf maken? Een andere optie is het laten ontwerpen van een persoonlijk trouwlogo en die op de uitnodigingen, servetten en bedankjes laten drukken.

Foto’s en muziek

Hebben jullie besloten om een fotograaf in te huren? Regel dit dan zo snel mogelijk nadat de datum vaststaat. De juiste fotograaf is vaak snel volgeboekt! Als je voorkeur ligt bij een bepaalde DJ of live band dan is het slim om dit met de mensen van de locatie te overleggen. Het soort muziek wat op jullie grote dag gedraaid wordt is bepalend voor de sfeer!

Related Posts

Leave a Comment