Interieur

Waar moet je bij het interieur opletten?

door Wanderlust

Wil je een nieuw interieur, dan moet je over bepaalde factoren goed gaan nadenken, want het gaat een beetje lastig om elke week je interieur te veranderen. Je kunt jezelf vragen gaan stellen of je overal nog wel tevreden mee bent? Als je toch eenmaal bezig bent kun je beter meteen alles goed aanpakken. Er is één ding dat je niet wilt en dat is dat kleurcombinaties niet kloppen, zoals een zwart deurbeslag bij een witte deur om vervolgens het hele huis zwart te schilderen. Daarom lees je in dit artikel meer interieurtips.

De kleuren

Als je opnieuw gaat schilderen of behangen spelen kleuren een grote rol. Als je een redelijk kleine kamer hebt is het beter om te kiezen voor kalme kleuren zoals wit. Daarmee ziet de ruimte er een stuk groter en opener uit. Heb je een hele hoge kamer, kun je wel voor minder neutrale kamer om de kamer wat knusser te laten lijken. Ook aan de hand van meubels kun je spelen met de ruimte

Ga voor praktisch

Soms hoef  je niet moeilijk te doen voor het inrichten van je huis en kun je het beste praktisch nadenken. Bijvoorbeeld als je kinderen hebt, kun je het beste een vloer nemen die makkelijk schoon te maken is, want kinderen maken nog wel is rommel of laten wat vallen. Heb je huisdieren kun je het beste gaan voor een vloer die krasvrij blijft, zo tasten de nagels van dieren niet de vloer aan. 

Ga voor een lichtplan

Een lichtplan maken, werkt meestal positief op de inrichting van je verlichting. Je krijgt meer inzicht over de sterkte en grootte van je verlichting. Om een lichtplan te maken, heb je eerst een plattegrond nodig van je huis. Heb je die niet ter beschikking zou je zelf moeten gaan schetsen. Zorg ook dat het meubilair zichtbaar is op de plattegrond. Daarna is het belangrijk om een goed beeld van de aansluitingspunten te hebben, want je kan ergens wel licht willen, maar zonder stopcontact ga je dat niet redden. Wat het belangrijkste is aan verlichting is de basisverlichting. Als je het plafond licht kan zetten, ga dan voor inbouwspots die hebben een luxe uitstraling en werken goed. Nu de basisverlichting onder controle is, ga dan voor sfeerverlichting, kijk zelf wat je mooi vind. Ga verschillende winkels bij langs totdat je de perfecte lamp gevonden hebt. Wel moet je bij sfeerverlichting rekenen dat het vooral bedoeld is voor de sfeer en niet om een hele kamer te verlichten.

De laatste stap

Als je alle benodigdheden in je huis hebt, ben je toegekomen aan de laatste stap. Dat betekent de woondecoraties, de puntjes op de i. Neem ook hier goed de tijd voor en kijk wat past bij het interieur.

Related Posts

Leave a Comment