De 10 leukste steden op Koningsdag

door admin

Er komt een speciale feestdag aan: Koningsdag! Voor veel Nederlanders is het een heerlijke feestdag omdat het hele land in de ban is van oranje en natuurlijk van de markten, feesten, gezelligheid en borreltjes die er deze dag bij komen kijken. Omdat je op dagen zoals deze vaak door de bomen het bos niet meer ziet en niet zo goed weet waar je nou het beste heen kunt voor de leukste events, hebben wij een overzicht voor je gemaakt met de 10 leukste steden die je kunt bezoeken op deze feestdag! Er is namelijk meer dan genoeg keus!

Amsterdam

Vanaf 6:00 is het in Amsterdam tijd voor de vrijmarkt. Bijna overal mogen mensen staan om hun spulletjes te verkopen en de stad zal dus praktisch één grote rommelmarkt worden vol gezelligheid! De aanbieders mogen in de hele stad tot 20:00 verkopen. Houd er wel rekening mee dat het waarschijnlijk lastig is om met vervoer in Amsterdam te komen en dat een groot gedeelte van het openbaar vervoer niet zal rijden (dit zal waarschijnlijk in meer steden het geval zijn). In het bekende Vondelpark zullen ook veel kleedjes en kraampjes te vinden zijn. Hiernaast zal er veel livemuziek en andere gezelligheid aanwezig zijn. Natuurlijk leuk om lekker door de stad en het park te lopen voor wat koopjes, of om zelf van spullen af te raken! Op de NDSM haven in Amsterdam Noord zal er de hele dag van alles te beleven zijn. Voor jong en oud en van grote tot kleine feestjes, een en al gezelligheid. Vanaf 9:00 begint een kinderrommelmarkt en zijn er verschillende horecagelegenheden en feestjes waar je zelfs lekker kan rollerskaten! Voor elk wat wils dus. Ook leuk om te weten: de gezelligste manier om er te komen is natuurlijk met de feestpont! Met verschillende DJ’s brengen ze je dansend naar de overkant!

Eindhoven

Ook in Eindhoven zal er een vrijmarkt zijn. Hier zal men de gelegenheid hebben om spullen te kopen en verkopen, kinderen kunnen hier spelen en meedoen met diverse sportdemo’s en er zijn verschillende horecagelegenheden met terras en muziek en dit allemaal in het groen. De vrijmarkt vindt plaats in het Ton Smitspark van 10:00 tot 20:00!

Haarlem 

Ook in Haarlem zal je door de hele stad kraampjes en kleedjes tegenkomen. Hiernaast spelen er op locaties zoals Nieuwe Kerkplein, Klokhuisplein en de Nieuwe Groenmarkt verschillende bandjes en artiesten. In Haarlem zal er ook weer een kermis zijn op de Grote Markt. Heerlijk om dus door de stad te struinen en van de gezelligheid te genieten!

Alkmaar

Ook Alkmaar zal geheel in het teken staan van een grote vrijmarkt die op koningsnacht al begint om 18:00 en duurt tot maandag 17:00. Voor kinderen is er een speciale ruimte in het park tussen Ritsevoort en het Canadaplein. Verder zal er veel live muziek en andere gezelligheid zijn op en rond het Waagplein, de Paardenmarkt, de Victorie Breestraat en de Platte Stenenbrug. Wederom een kans om door de stad te lopen en gezelligheid op te zoeken.

Almere

Ook in Almere zal er veel te doen zijn op Koningsdag. Door de hele stad is een vrijmarkt waar je dus lekker doorheen kunt wandelen of eventueel zelf spulletjes kunt verkopen. Hiernaast kun je ook genieten van diverse optredens. De middag begint met een karaokeshow waarbij je dus zelf het podium op kunt gaan. Vooral ook doen natuurlijk! Daarna kun je genieten van de leukste optredens een in de avond een groot feest tot diep in de nacht. Lekker dansen dus!

Den Bosch

In de binnenstad vind je op diverse buitenpodia muziek en dans en in de stad zal er een rommelmarkt zijn en veel spontane acts met humor. Tussen de podia in liggen de straten waar straatartiesten optreden of waar mensen hun eigen oude spullen op de markt brengen. In het Prins Hendrikpark zal ook een vrijmarkt plaatsvinden van 10:00 tot 16:00. Er zullen mensen spulletjes verkopen, maar ook enkele hun talent laten zien! Den Bosch geeft de buurt de kans om er wat gezelligs van te maken en de dag naar hun wensen in te vullen, dus wij hebben er wel vertrouwen in!

Ede

In Ede zal vanaf 9:00 aan de Nieuwe Maanderbuurtweg 24 een grote garage sale plaatsvinden. Hier kun je terecht voor meubels, kleding, speelgoed, hebbedingetjes, noem het maar op! De traditionele Oranjetaptoe van Ede vindt ook weer plaats, wel van 19:30 tot 21:30 in het openluchttheater!

Amersfoort

Amersfoort zal ook omgetoverd worden tot één groot feest. Met vanzelfsprekend een markt waar je niet alleen kunt kopen en verkopen maar ook geschminkt kunt worden. Op de Varkensmarkt, Eemplein en Groenmarkt zal er nog meer te doen zijn voor de kinderen, waaronder oudhollandse spelletjes en springkussens en minikarts. Verder zal er ook door de hele stad muziek klinken. Er zullen verschillende DJ’s draaien en optredens plaatsvinden. Genoeg keus!

Den Haag 

Op de parkeerplaats op de Evert Wijtemaweg zal op Koningsdag een heuse rommelmarkt plaatsvinden. Vanaf 7:00 zal er van alles te vinden zijn en kan iedereen kopen en verkopen. Denk aan kleding, speelgoed, sieraden, alles mag worden verkocht! Hiernaast worden er wat activiteiten georganiseerd waaraan iedereen gratis deel mag nemen. Zo zal er een kleine kermis zijn, een springkussen, een tennisveld en zelfs ponyritjes. Leuk om als gezin heen te gaan!

Leeuwarden

Tijdens Koningsdag zal er op het Klokplein van 13:00 tot 22:00 uur een muziekfestival met diverse DJ’s worden georganiseerd door Café Mukkes en Hemmingway. Op het Wilhelminaplein wordt het festival Leeuwarder Muziekplein georganiseerd met live muziek voor jong en oud! En in het centrum van Leeuwarden, naast alle muziekevenementen, is er weer een vrijmarkt van 8:30 tot 17:00 uur. Een en al gezelligheid!

Wij wensen jullie een hele leuke Koningsdag toe en we hopen op mooi weer!

Related Posts

Leave a Comment