Nieuw geopend: Poké Bowl

door admin

Okee, we geven het toe: met de Pokémon Go manie van de laatste maanden zal de opening van het nieuwe restaurant Poké Bowl bij de meeste mensen waarschijnlijk heel andere associaties oproepen, maar dit nieuwe restaurant heeft toch echt niets met Pokémon te maken. Bij Poké Bowl in Rotterdam geniet je namelijk van het traditioneel Hawaiiaanse gerecht: de poké bowl.

Poké Bowl

Poké is een Hawaiiaans gerecht dat al eeuwen bestaat en enorm in opkomst is in ons land, mede door de prachtige plaatjes dat het gerecht oplevert op social media. Een echte poké bowl bestaat uit rijst, rauwe en vooral verse vis en diverse mogelijkheden qua toppings en sauzen. Poké betekent snijden in het Hawaïaans en een belangrijk aspect van het gerecht is dan ook de wijze waarop de vis is gesneden en verwerkt is in het gerecht. Bij het nieuwe restaurant in Rotterdam kun je zelf je eigen bowl samenstellen. Allereerst kies je voor een basis om daarna een proteïne toe te voegen, zoals zalm, garnalen, kip of tofu. Tot slot kun je kiezen uit diverse mix-ins, dressings en toppings zoals avocado, rode kool, edamame, mango, zeewier, wasabi mayo, sesam dressing, gebakken uitjes, geraspte kokos en spaanse pepers. Zo kun je naar hartenlust variëren tot je jouw ideale bowl hebt samengesteld.

Poké Bowl

Je vindt Poké Bowl aan de Hoogstraat 117-B in Rotterdam, tegenover de Markthal en dus supercentraal gelegen. Het restaurant is 7 dagen per week geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur. Wil je meer weten over dit leuke nieuwe restaurant of een kijkje nemen op het menu? Bezoek dan de website van Poké Bowl.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/pokebowlrotterdamnl/

Related Posts

Leave a Comment