Nieuw geopend: Simitçi Dünyasi Almere

door Wanderlust

Het gaat in Nederland als een speer met de van origine Turkse bakkerij en bistro Simitçi Dünyasi. Na openingen van locaties in zowel Utrecht en Den Haag en de feestelijke opening van de vestiging van Simitçi Dünyasi Rotterdam in oktober was het onlangs de beurt aan Almere. Op het Stationsplein in het centrum van de stad is op 1 december een nieuwe vestiging van de Turkse bakkerij geopend voor het publiek.

Simitçi Dünyasi

Simitçi Dünyasi is een Turkse bakkerij en bistro waar je kunt genieten van de smaakvolle Turkse keuken. Op het menu staan gerechten als gegrilde köfte, de Simitçi burger, diverse soorten pasta’s, baklava en natuurlijk heerlijk Turks brood. De allereerste vestiging van Simitçi Dünyasi opende in april van dit jaar de deuren in Utrecht. Daarna volgde een bistro in Den Haag in september en de derde vestiging in Rotterdam in oktober. Alhoewel het concept in Nederland relatief nieuw is, is de bakkerij zeker geen onbekende in Turkije. Al sinds 2012 is de bistro en bakkerij aan het uitbreiden in Turkije en momenteel zijn er al meer dan honderd bistro’s en kiosken door heel Turkije te vinden. In Nederland is de keten ook nog lang niet uitgegroeid: na Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Almere hoopt de bakkerij ook nog een vestiging in Amsterdam te openen en wie weet welke steden nog zullen volgen.

Simitçi Dünyasi

Je vindt de nieuwe vestiging van Simitçi Dünyasi aan het Stationsplein 44 in Almere. Natuurlijk zijn de andere vestiging aan het Van Starkenborghhof 2 in Utrecht, De Stede 28 in Den Haag en de Karel Doormanstraat 392-Z in Rotterdam ook te bezoeken.  Voor meer informatie over deze Turkse bistro kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van Simitçi Dünyasi.

Bron foto’s: Simitçi Dünyasi

Related Posts

Leave a Comment