De 5 leukste events dit weekend

door admin

Houd je van lokaal eten? Ben je gek op vis? Maakt niets je gelukkiger dan een uitgebreide plantaardige maaltijd? Of breng je liever een bezoek aan een gezellige markt? Wat je ook graag doet in het weekend, het is ergens in het land wel te beleven. Wij hebben ook deze vrijdag weer de 5 leukste events van dit weekend op een rij gezet voor jullie.

Vissch

Vissch

Dit hele weekend kun je op Scheveningen genieten van heerlijke verse vis tijdens het culinaire visfestival Vissch. Alhoewel Scheveningen vandaag de dag vooral bekend staat als badplaats en om de gezellige Pier van Scheveningen is de locatie al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij. Op deze bijzondere locatie maak je dit weekend kennis met alles wat de Noordzee te bieden heeft en het beste van de lokale restaurants. Het culinaire visfestival Vissch vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober op de visafslag in Scheveningen aan de Visafslagweg 1. Voor meer informatie neem je hier een kijkje.

Week van de Smaak

Week van de Smaak

De Week van de Smaak is een jaarlijks terugkerende themaweek waarin de rijkdom aan smaken in eigen land wordt gevierd. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd die te maken hebben met voeding: van proeverijen tot demonstraties en van speciale menu’s tot rondleidingen. Dit jaar staat de Week van de Smaak geheel in het teken van Eten uit je Achtertuin. Dat kan letterlijk worden opgevat, maar je kunt het ook zien als eten uit je eigen streek, direct van de producent. Lokaal eten is steeds meer in opkomst en tijdens dit thema maak je volop kennis met de rijkdom van de Nederlandse lokale teelt en productie. De Week van de Smaak 2016 vindt plaats van 1 tot en met 9 oktober en de activiteiten zullen door het hele land door georganiseerd worden. Voor meer informatie over deze themaweek neem je hier een kijkje.

Swan Market

wanderlust-blog.nl/swan market

De Swan Market is een gezellige lifestyle markt waar je kunt shoppen bij een heleboel creatieve ondernemers. Je vindt hier handgemaakte sieraden en accessoires, vintage, fashion en mooie kunst. Op de Swan Market kun je natuurlijk ook terecht voor een heerlijk hapje en drankje bij één van de foodtrucks en de gezellige sfeer wordt verzorgd door live muziek. De markt vindt plaats op zondag 9 oktober van 12.00 uur tot 18.00 uur in de Wagenmakerij van de Spoorzone in Tilburg. De toegang is gratis. Voor meer informatie kun je hier een kijkje nemen.

Pure Markt

Pure Markt

De Pure Markt is een foodmarkt die met grote regelmatig wordt georganiseerd. De markt vindt voornamelijk in Amsterdam plaats, maar maakt ook steeds vaker uitstapjes naar andere steden. Je vindt hier veel foodtrucks met het heerlijkste eten en diverse producenten bieden hun verse, ambachtelijke waren aan. Aankomende zondag 9 oktober vindt de markt plaats van 11.00 uur tot 18.00 uur in het Amstelpark in Amsterdam. Voor meer informatie over de markt kijk je hier.

Vegan Sundays Pop-Up Diner

Vegan Sundays

Op zaterdag 8 oktober geniet je in het Conscious Hotel in Amsterdam van een heerlijk gezond, verrassend en plantaardig menu onder het genot van live entertainment tijdens de Autumn editie van het Vegan Sundays pop-up diner. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van plantaardig eten en de kookkunsten van de chef-kok Alexander Gershberg. Voor meer informatie kijk je hier.

Bron foto 1: Gabriel Gurrola @ https://unsplash.com/
Bron foto 2: https://www.facebook.com/visschnl/
Bron foto 4: https://www.facebook.com/pages/Swan-Market/
Bron foto 6: Alexander Gershberg

Related Posts

Leave a Comment