Vlooienmarkt IJ-hallen

door admin

Misschien ken je het al, de beroemde vlooienmarkt bij de IJ-hallen in Amsterdam. Deze ontzettend leuke vlooienmarkt is de grootste van Europa en vindt om de 3 weken een weekend lang plaats in Amsterdam-Noord. Het evenement vindt plaats op de hippe NDSM-werf, waar je ook steeds meer leuke events en hotspots vindt zoals Pllek. In de zomer vindt de markt lekker buiten plaats op het zeer uitgestrekte terrein en in de winter in de loodsen van de werf.

wanderlust-blog.nl/Ijhallen 2

Wat je bij de IJ-hallen kunt vinden? Een heleboel! Je ziet voornamelijk veel kleding en meubels en accessoires voor in huis, maar hier houdt het niet bij op. Platen, sieraden, tassen, boeken, lappen stof, skeelers, hebbedingetjes, je kan het zo gek niet bedenken, je vindt hier werkelijk waar van alles! Ben je de chaos even zat, dan is er genoeg ruimte om je terug te trekken met een kopje koffie of warme chocomelk en wat lekkers.

De markt is leuk voor shoppers maar ook voor handelaren. Zo merk je ook dat wanneer bepaalde spullen erg populair zijn, je hier de hoofdprijs voor betaald. Echter zijn de meeste spulletjes wel rommelmarktwaardig en voor een paar centjes te koop. Er zijn ook prachtige vintage tassen en jassen te koop. Het is even zoeken in de chaos, maar vind je iets moois,  dan heb je wel een prachtig pareltje voor een kleine prijs.

wanderlust-blog.nl/Ijhallen 1

Natuurlijk is het hartstikke leuk om een bezoek te brengen aan de markt, maar het is ook mogelijk om zelf een plekje te huren en te gaan verkopen! De prijs voor een stand is €30,- tot €35,-. Dit klinkt misschien als veel geld, maar wij denken dat je dit bedrag snel genoeg terugverdient met een goed aanbod en het aantal bezoekers dat elke editie weer op deze markt afkomt.

De eerstvolgende markt zal plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 december van 09.00 tot 16.30. Het adres is T.T. Neveritaweg 15 in Amsterdam. De entree bedraagt altijd 5,-. Gelukkig zijn de IJ-hallen met zowel het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar! Voor meer informatie klik je hier.

Related Posts

Leave a Comment