Zo af en toe komt er eens een nieuw foodprogramma op televisie dat je eigenlijk niet wilt missen. Zo zitten wij altijd aan de buis gekluisterd bij Koken met Van Boven en De Keuringsdienst van Waarde en sinds deze week hebben we er een nieuwe favoriet bij: De Aardappeleters. In dit nieuwe programma gaat Joris Vermeer op zoek naar de oorsprong van diverse klassieke gerechten.
Er is in ons land nog nooit zo’n diversiteit geweest aan restaurants, smaken en gerechten en we genieten er allemaal met volle teugen van, maar wie weet eigenlijk waar het gerecht écht vandaan komt en hoe het oorspronkelijk werd gemaakt? Dit en meer onderzoekt Joris Vermeer in het nieuwe programma De Aardappeleters. In een serie van 10 afleveringen van elk 25 minuten onderzoekt hij de oorsprong van populaire gerechten als babi pangang, spaghetti bolognese, moussaka, sushi en shoarma. Hij reist af naar het land van herkomst, duikt de keuken in en raakt in gesprek met mensen over het ultieme recept voor deze klassieke gerechten.
De Aardappeleters wordt uitgezonden van 9 tot en met 20 januari van maandag tot en met vrijdag om 19.55 uur op NPO2. Voor meer informatie over dit ontzettend leuke programma en om afleveringen terug te kijken breng je een bezoek aan de website van de NTR.
Bron foto’s: Bureau Voorlichting
2 Beantwoorden
Ik ga kijken, lijkt me een heel leuk programma.
Gr.
Lisette
Leuk, de afleveringen tot nu toe zijn echt heel erg leuk!