Kijktip: The Mind of a Chef

door admin

Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven en ook voor foodies is het een waar walhalla van vermaak en inspiratie. Eén van onze nieuwe liefdes op Netflix is de documentaireserie The Mind of a Chef. Ja, deze serie is al een paar jaar oud, maar wij hebben deze net ontdekt en zijn verslaafd! In The Mind of a Chef maak je kennis met ‘s werelds bekendste chefkoks en wordt koken op een ontzettend leuke manier gecombineerd met reizen, geschiedenis en wetenschap.

De serie is in 2012 begonnen met het eerste seizoen waarin chefkok David Chang, eigenaar en chef van de Momofuku restaurants, ons kennis laten maken met zijn restaurant, zijn inspiratiebronnen en zijn favoriete eten. Niet alleen neemt hij de kijker mee in zijn keuken, hij reist ook de wereld over om zijn favoriete gerechten te delen en de geschiedenis en wetenschap achter deze gerechten komen ook nog eens aan bod. Dit alles wordt gepresenteerd door chefkok en televisiepersoonlijkheid Anthony Bourdain die we onder andere kennen van zijn bekende series No Reservations en The Layover.

Het programma is ondertussen alweer beland bij het vierde seizoen en is wereldwijd een groot succes. De eerste 3 seizoenen van The Mind of a Chef zijn te bekijken op Netflix.

Related Posts

Leave a Comment