Kerst met Koken met Van Boven

door Wanderlust

Ondanks dat wij niet erg veel televisie meer kijken zijn er een aantal programma’s die wij absoluut niet willen missen en het ontzettend leuke kookprogramma Koken met Van Boven is daar één van. Na drie seizoenen en een Kerstspecial vorig jaar is het programma ook deze Kerst weer terug om heel Nederland te trakteren op heerlijke recepten en een heleboel feestinspiratie.

In het programma Koken met Van Boven laat chef en kookboekauteur Yvette van Boven de kijkers kennismaken met haar keukengeheimen, recepten en favoriete adresjes in het land. In tegenstelling tot reguliere kookshows trekt ze echt het land in, deelt ze zowel oude als nieuwe kooktechnieken en houdt ze vooral ook vast aan haar typerende no nonsense benadering in de keuken. Haar kookfilosofie maakt haar uniek en een plezier om naar te kijken en de nadruk op duurzaamheid en werken met verse en pure ingrediënten maakt het geheel een bijzonder programma waar je naast enorme trek ook erg veel kennis van opdoet. De Kerstspecial dit jaar bestaat uit drie afleveringen. In de eerste aflevering staan oesters centraal en bereidt Yvette een smakelijke kip. In de tweede aflevering draait alles om groente en maakt ze een carpaccio van knolselderij en een vegetarische variant op de turducken. Ze sluit de reeks af met een klassieke en indrukwekkende trifle.

De allereerste aflevering van de Kerstspecial wordt uitgezonden op woensdag 21 december om 19.20 uur. De tweede aflevering zie je op donderdag 22 december om 19.20 uur en de laatste in de reeks op vrijdag 23 december om 19.20 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden door de VPRO op NPO2. Wil je meer weten over dit leuke programma, oude afleveringen terugkijken of eens bladeren door de recepten die Yvette van Boven al in eerdere afleveringen heeft gedeeld? Breng dan zeker eens een bezoek aan de website van Koken met Van Boven.

Related Posts

Leave a Comment