The Village

door admin

Alhoewel wij aardig bekend zijn in Utrecht en al veel leuke hotspots hier weten te vinden maakten we tijdens de foodtrendtour door Utrecht vorige maand toch kennis met een heleboel leuke nieuwe hotspots, waaronder wijncafé Lefebvre en koffiehuis The Village. Met maar liefst drie vestigingen in Utrecht is The Village één van de meest populaire koffiehotspots in de stad en dat is zeker begrijpelijk gezien de gezellige sfeer, de fijne kaart en de kwaliteit van de koffie.

The Village

Tijdens de foodtrendtour brachten wij een bezoek aan maar liefst 2 van de 3 vestigingen van The Village. Allereerst bezochten wij The Village Coffee & Music aan de Voorstraat, middenin het centrum. In 2011 opende de bekende koffiezaak hier voor het eerst de deuren. Je kunt hier terecht voor een heerlijke koffie en een gebakje en alhoewel de zaak niet heel groot is vinden hier nog steeds regelmatig optredens plaats van diverse bands en singer-songwriters. The Village Coffee aan het Wolvenplein is aanzienlijk groter qua ruimte, maar heeft toch dezelfde vibe door de knusse, huiselijke inrichting en de gemoedelijke sfeer. Dat dit hier is gelukt is nog best bijzonder aangezien deze vestiging van The Village zich in een volledig ander soort gebouw bevindt, namelijk een oude gevangenis. De laatste vestiging van de populaire koffiezaak bevindt zich op het Science Park en deze vestiging is door de locatie extra gericht op studenten. Zo heeft deze zaak extra veel ruimte en wifi om dé perfecte werkplek te creëren.

The Village

Naast de bijzondere locaties en inrichting is The Village natuurlijk vooral bekend en geroemd door hun koffie en hun menu. Je kunt hier terecht voor een heerlijke koffie met gebak, een smakelijke lunch of gewoon een hapje tussendoor, maar er staan ook diverse biertjes en wijnen op de kaart. Niet alleen branden ze hier hun eigen koffie en maken ze hun eigen blends, ze maken het brood ook zelf in hun bakkerij aan het Wolvenplein en alle overige producten waar zij gebruik van maken zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong. De speciale koffieblends van The Village kun je ook gewoon kopen om mee naar huis te nemen zodat je altijd van hun bijzondere koffie kunt genieten.

The Village

Je vindt The Village in Utrecht aan de Voorstraat 46, het Wolvenplein 29 en de Bisschopssteeg 21. Zowel de vestiging aan de Voorstraat en aan het Wolvenplein is 7 dagen per week geopend, de vestiging in de Bisschopsteeg op het Science park is geopend van maandag tot en met vrijdag. Voor meer informatie over deze leuke hotspot kun je ook een kijkje nemen op de website van The Village.

Related Posts

2 Beantwoorden

Iep 1 maart 2016 - 10:14 am

Oh wauw, dit ziet er zo leuk en gezellig uit!
Liefs Iep xo

Reply
Tessa 1 maart 2016 - 10:30 am

Dat is het ook zeker!

Reply

Leave a Comment