BAUT keer terug naar Amsterdam-Oost

door Wanderlust

Het begon allemaal aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost: daar zag het pop-up concept BAUT het licht in het oude Parool-gebouw. Omdat het een tijdelijke locatie was trok het culinaire pop-upconcept verder en was BAUT achtereenvolgens nog te vinden in de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein, in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat en in het oude V&D pand aan het Rokin als BAUT & Dreesmann. Voor de vijfde pop-up locatie gaat BAUT terug naar het begin: Amsterdam-Oost.

BAUT Paradijsplein

Het Amsterdamse pop-up restaurant Baut is een initiatief van chef-kok Michiel van der Eerde en trekt al sinds 2015 rond in Amsterdam om zich telkens weer opnieuw op een verrassende nieuwe locatie te vestigen en het publiek kennis te laten maken met een spannend menu geïnspireerd door verschillende wereldkeukens. Onlangs werd de nieuwe locatie van het pop-up restaurant bekend gemaakt en dat is, net als voorgaande locaties, weer een spraakmakende plek. De vijfde versie van restaurant BAUT zal namelijk worden geopend in een oud gebouw, verscholen tussen de huizen aan de Linnaeusstraat, dat ooit dienst deed als gasdistributiestation. De locatie is kleiner dan BAUT & Dreesmann, maar de omvang van de locatie is ook niet de prioriteit van Michiel van der Eerde. Hij wil met deze nieuwe locatie met het restaurant weer een buurtfunctie vervullen en intiemer en toegankelijker zijn. De nadruk ligt ook dit keer weer op de kwaliteit van het menu en de service richting de gasten.

BAUT Paradijsplein

Op 31 december zal BAUT & Dreesmann de deuren sluiten aan het Rokin. Het nieuwe restaurant zal vanaf januari de deuren openen aan het Paradijsplein in Amsterdam-Oost. Er is helaas nog niets bekend over hoe lang deze locatie geopend zal blijven, maar wij houden jullie natuurlijk op de hoogte. Voor meer informatie over BAUT en de nieuwe locatie kun je een bezoek brengen aan de website van BAUT.

Bron foto’s: Mark Rammers

Related Posts

Leave a Comment