Wildernis

door Wanderlust

Alhoewel wij ons best doen om op de hoogte te blijven van alle leuke en hippe hotspots die worden geopend door het hele land komt het er soms gewoon niet van om al die plekken ook snel te bezoeken. Hierdoor groeit en groeit ons ‘must visit’-lijstje. Eén zo’n hotspot die toch wel heel erg hoog op dit lijstje stond was Wildernis in Amsterdam: een stadstuinwinkel die aanvoelt als een groene oase middenin de stad. Onlangs waren wij eindelijk in de gelegenheid om eens binnen te stappen en we zijn direct enorm fan van deze prachtige zaak.

Wildernis

Stadstuinwinkel Wildernis opende in 2015 de deuren aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam en is sinds die tijd al een grote favoriet onder heel plantminnend en hip Amsterdam. De winkel is opgezet door Emma en Mila: twee vriendinnen met groene vingers die een missie hebben: het vergroenen van de stad. Met Wildernis willen ze niet alleen een enorm leuk assortiment verkopen, ze willen ook uitdragen dat iedereen kan bijdragen aan een groenere en gezondere stad. Zelfs met een klein balkon, een vensterbank of een piepklein tuintje heb je al volop mogelijkheden om de stad te vergroenen.

Wildernis

Natuurlijk is het prachtige assortiment bij Wildernis het eerste dat in het oog springt. Door de hele winkel staan en hangen prachtige planten: van schattige kleine vetplantjes tot enorme hangplanten en van stoere cactussen tot de immens populaire pannenkoekplant. Daarnaast kun je bij Wildernis terecht voor allerlei leuke plantenpotjes, plantenhangers, zaden, growkits, accessoires, tuinierbenodigdheden en handige boeken over tuinieren.

Wildernis

Om hun boodschap om de stad te vergroenen verder uit te dragen werken de meiden van Wildernis nauw samen met andere groenprofessionals om projecten en workshops op te zetten. In hun winkel organiseren ze regelmatig leuke cursussen en workshops voor geïnteresseerden waarbij professionals de aanwezigen leren om bijvoorbeeld hun eigen macramé plantenhanger te maken, te verven met bloemen of zelf een terrarium te maken. Het aanbod aan workshops en cursussen is heel divers en richt zich niet alleen op dit soort zelfmaakprojecten, maar ook op (moes)tuinieren, stadstuinieren en kamerplanten.

Wildernis

Om stadstuinders nog een extra handje te helpen lenen ze bij Wildernis ook hun gereedschap uit aan buurtbewoners. Woon je in de buurt en ben je aan het tuinieren geslagen, maar heb je niet alle benodigde tools in huis? Niet gevreesd want tegen borg kun je het gereedschap van Wildernis gratis lenen. Dat is nog eens handig!

Wildernis

De prachtige winkel van Wildernis is gevestigd aan de Bilderdijkstraat 165-F in Amsterdam. De winkel is 7 dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag is de winkel geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur (op maandag vanaf 13.00 uur), op zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de winkel en het cursusaanbod kun je een kijkje nemen op de website van Wildernis.

Lees ook: Top 11 Bezienswaardigheden in Nederland

Related Posts

Leave a Comment