Bijna Waste Geweest Feest

door admin

5 tot 10% van alle groente en fruit in ons landje wordt verspild. Dit gebeurt dan vanwege de looks of omdat er gewoon te veel van is. Dit percentage is natuurlijk te hoog en dit is doodzonde. Hierom organiseert Kromkommer in samenwerking met Rechtstreex dit jaar voor de tweede keer het Bijna Waste Geweest Feest om groenten en fruit te redden van verspilling.

Wanneer groente of fruit niet de juiste maat heeft, een gekke kleur heeft of wanneer er simpelweg te veel van is wordt hier amper naar omgekeken. Gelukkig kunnen wij hier nog wel wat mee doen! Voor 8 euro koop je een (superleuke) tas die je op het Bijna Waste Geweest Feest mag vullen met 5 kilo groente en fruit die jij lekker vindt. Enkele producten die wij vorig jaar meenamen en waarvan we heerlijk hebben zitten smikkelen waren wortels, pompoenen, appels, peren en spruiten. Hier was absoluut niks mis mee. De wortels hadden prachtige gekke kleurtjes, de pompoenen waren iets kleiner dan in de winkel en de appels en peren hadden wat hagelschade, maar daar proef je natuurlijk niks van.

wanderlust-blog.nl/waste feest
Vorig jaar is er meer dan 5000 kg aan groente en fruit gered van verspilling en het doel van dit jaar is om in één dag 10000 kg aan groente en fruit te redden. Met niet één maar twee locaties is dit haalbaar! Het evenement vindt dit jaar in Utrecht en Rotterdam plaats zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen redden. Het is vanaf deze week mogelijk om via crowdfunding een tas aan te schaffen en hierbij dus te verzekeren dat je op 7 november wat groenten en fruit komt redden. Het is ook absoluut aan te raden om van tevoren een tas te bestellen, want dit kan erg snel gaan en het is natuurlijk fijn om van tevoren te weten hoeveel animo er is.

wanderlust-blog.nl/bijna waste geweest feest
Het Bijna Waste Geweest Feest vindt plaats op 7 november in de Fenix Food Factory in Rotterdam en in Vechtclub XL in Utrecht. Hier kun je je tas(sen) vullen onder het genot van een lekker drankje en wat muziek. Ook zijn er veel boeren en telers aanwezig die veel kunnen vertellen over hun groente en fruit, dus het is ook erg interessant!

Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan de Facebookpagina of neem je een kijkje op de crowdfundingpagina van het Bijna Waste Geweest Feest, waar je inmiddels jouw tassen kunt bestellen of een tas kunt doneren als je zelf niet bij het feest kunt zijn. Wij hebben er zin in en hopelijk zien wij jullie daar!

Bron foto 2: https://www.facebook.com/kromkommer
Bron foto 3: https://www.facebook.com/kromkommer

Related Posts

2 Beantwoorden

Esther Audier 19 oktober 2015 - 7:42 pm

Leuk stuk, Laura! Naast dat je zelf een tas kunt vullen met groente en fruit tijdens het #BWGF2 kun je via de link: https://www.crowdaboutnow.nl/bijnawastegeweestfeest2 ook een tas doneren aan een goed doel. Inmiddels doen de Voedselbank, het Leger des Heils en Hotspot Hutspot al met ons mee. Zij zorgen ervoor dat de bijna-waste-geweest goodies een mooie bestemming krijgen!

Reply
Tessa 19 oktober 2015 - 7:54 pm

Bedankt voor de toevoeging Esther, we zullen het zeker ook even in het artikel erbij zetten voor de mensen die er helaas zelf niet bij kunnen zijn maar wel graag mee willen helpen.

Reply

Leave a Comment