Burning Man in Nederland

door admin

Burning Man is een jaarlijkse bijeenkomst van gelijkgestemde zielen in de woestijn van Nevada, Amerika, waar alles draait om inclusie, expressie en participatie. Het festival heeft een behoorlijke cultstatus ontwikkeld en is over de hele wereld bekend en wordt bezocht door mensen uit alle uithoeken van de wereld. Dit jaar hoef je echter voor deze bijzondere ervaring niet af te reizen naar Amerika want Nederland krijgt zijn eigen Burning Man festival!

De allereerste editie van Burning Man in Amerika vond plaats in 1986 en sinds die tijd vindt het festival jaarlijks plaats. Burning Man stoelt op 10 principes waarbij inclusie, expressie en participatie hoog in het vaandel worden gehouden. Het resultaat is een kunstzinnige en bijzondere ervaring voor iedereen die het festival meemaakt. Zoals de Nederlandse non-profit organisatie achter Burning Man ook stelt is het zijn van een ‘burner’ (een bezoeker) meer dan het bezoeken van een evenement. Het is een wijze om in het leven en in de wereld te staan. In deze tijd waarin mensen steeds bewuster gaan leven en omgaan met elkaar en hun omgeving mag een festival als Burning Man dan ook niet ontbreken in Nederland.

De Nederlandse editie van Burning Man zal Where The Sheep Sleep gaan heten en plaatsvinden van 29 juli tot en met 31 juli op de Veluwe. Tijdens dit festival zullen verbondenheid en creativiteit centraal staan. Er staat geen programma vast, het festival wordt ter plaatse vormgegeven door de bezoekers en door de sfeer die er ontstaat. Helaas is de aankomende editie van Where The Sheep Sleep al compleet uitverkocht door de overweldigende aandacht die het festival heeft gekregen, maar wie weet komt er een vervolg waar ook jij bij kunt zijn!

Related Posts

Leave a Comment