Chateau Maestricht

Chateau Maestricht

door Wanderlust

Alhoewel Maastricht voor echte bourgondiërs het hele jaar door al een topbestemming is begint het overvolle culinaire programma in deze mooie stad in het najaar pas echt als La Saison Culinaire wordt geopend. Ook dit jaar staat Maastricht weer in het middelpunt van de belangstelling van de Euregio als dé locatie waar wijn, cultuur en gastronomie samenkomen. Al dit is te beleven tijdens Chateau Maestricht dit weekend.

Chateau Maestricht is de naam voor een gezellig weekend vol culinaire activiteiten in Maastricht. Wijn- en bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Route de la Biere of de Route du Vin en liefhebbers van whisky mogen natuurlijk The Spirit of Maastricht op zaterdag 29 oktober niet missen! Op vrijdag wordt er een culinaire soep gemaakt van onverkochte groenten tijdens het Food Waste Soup evenement om zo de aandacht te leggen op het wereldwijde probleem van voedselverspilling. Op zondag vindt er een heus mosselfestijn plaats in de Rechtstraat waar een grote tafel voor maar liefst 200 gasten wordt gedekt en waar mosselen worden geserveerd in combinatie met streekgebonden bieren en wijnen.

Château Maestricht vindt plaats van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 30 oktober op diverse locaties in Maastricht. Voor meer informatie over de diverse activiteiten tijdens Chateau Maestricht kun je een kijkje nemen op de website van VVV Maastricht.

Related Posts

Leave a Comment