De 5 leukste events dit weekend

door admin

Alhoewel de zomervakantie voor de meesten van ons alweer ten einde is suddert het eventseizoen nog even door. Gelukkig maar, want het weer is deze zomer nog niet zo fijn geweest als nu en wat is er nu heerlijker dan er op uittrekken in het weekend met een heerlijk zonnetje? Daarom hebben wij voor jullie de leukste events van dit weekend op een rijtje gezet. Of je nu houdt van lekker eten en drinken, een dansje of een gezellige markt: er is dit weekend voor iedereen wel wat te doen in het land.

Springkussen Festival Eindhoven

Met stip op nummer 1 dit weekend staat natuurlijk het Springkussen Festival Eindhoven! Dit festival is de perfecte mix tussen een speeltuin voor volwassenen en een dancefeest. Op verschillende areas dans je de sterren van de hemel en kun je je even helemaal weer kind wanen terwijl je springt op een springkussen, je kunsten vertoont op Harry de Hengst, en duik neem in de Mega Ballenbak of je skills test in de Wipe Out Zone. Het Springkussen Festival vindt plaats op zaterdag 3 september van 14.00 uur tot 23.00 uur in het Philips de Jonghpark in Eindhoven. De early en regular tickets zijn al uitverkocht, maar er zijn nog late tickets beschikbaar voor €32,50 per ticket en de minimale leeftijd is 18 jaar. Klik hier voor meer informatie over het event.

Bites & Vibes

sushi

Alhoewel het aantal foodfestivals in het land de laatste jaren exponentieel is toegenomen is het nieuwe foodfestijn Bites & Vibes toch net een tikkeltje anders. Bites & Vibes is namelijk een gezellige foodmarket opgezet door maaltijdenbezorgdienst Foodora. Tijdens deze foodmarket maak je kennis met al het lekkers dat de aanbieders waar Foodora mee samenwerkt te bieden hebben. Zo proef je hier de heerlijke hapjes en drankjes van onder andere The Beef Chief, The Meets, SNCKBR, SchatjePatatje, Souvla en DIM SUM NOW. Bites & Vibes heeft eerder al plaatsgevonden in Berlijn, Wenen en Toronto en nu is Amsterdam aan de beurt. Bites & Vibes vindt plaats op zondag 4 september van 15.00 uur tot 23.00 uur in De Marktkantine aan de Jan van Galenstraat 6 in Amsterdam. Voor meer informatie over de foodmarket klik je hier.

Festival Dorst

De bedenkers van het succesvolle Foodtruckfestival Trek toverden dit jaar nog een enorm succesvol festival uit hun hoge hoed: Festival Dorst. Dit festival, volledig gericht op wijn en bier, reisde deze zomer het land door om bezoekers kennis te laten maken  met een ruime selectie aan wijn en speciaalbier en natuurlijk een heleboel lekker eten en gezelligheid. Dit weekend vindt de laatste editie van het jaar plaats en daar moet je natuurlijk bij zijn. Maak kennis met ruim 70 goede wijnen en meer dan 70 speciaalbieren uit binnen- en buitenland en geniet van de hapjes van onder andere Meneer Temaki, I Love SuriFood, Kok au Van, Brows Bear en In Beslag Genomen. Deze laatste editie van dit jaar van Festival Dorst vindt plaats van 2 tot en met 4 september in het Griftpark in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over het event en de programmering.

Slowlands

Slowlands is een gezellig muziek en foodfestival dat nét even anders is dan andere festivals. Middenin het Groene Woud geniet je van heerlijk eten, een fijne muzikale programmering en nog een heleboel meer. Op Slowlands draait alles om beleving en bijzondere extra’s als een bier/wijnwandeling, ‘s werelds eerste mobiele bierbrouwerij, een kooktheater, een festivalslagerij, een nostalgische kermis en een gezellige vintagemarkt. Op Slowlands is voor iedereen wat te beleven. Het festival vindt plaats van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september bij de Spoorzone in Boxtel. Voor meer informatie over het festival klik je hier.

Sunday Market

Elke maand strijkt de Sunday Market neer op het Westergasterrein in Amsterdam en dit weekend is het weer zover. De Sunday Market is geïnspireerd door de diverse Londense markten als Portobello en Camden waar creativiteit en winkelen op een mooie manier samenkomt en biedt ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen en platform om in contact te komen met het publiek. Op de markt staan zowel bekende namen als nieuw talent en elke keer wisselt het aanbod waardoor je bij elk bezoek nieuwe dingen ontdekt. Laat je verrassen door het leuke aanbod aan interieurdesign, mode, sieraden, accessoires, kunst, food en zoveel meer moois! De Sunday Market vindt plaats op zondag 4 september van 12.00 tot 18.00 op het Westergasterrein in Amsterdam. De toegang is geheel gratis en voor meer informatie over deze gezellige markt kun je hier een kijkje nemen.

Bron foto 2: Tetsuro Miyazaki & Jade D’azevedo @ https://www.facebook.com/springkussenfestival/
Bron foto 4: http://www.festival-dorst.nl/
Bron foto 5: https://www.facebook.com/Slowlands/

Related Posts

Leave a Comment