Dit hete, gefermenteerde bijgerecht is al eeuwenlang een steunpilaar van de Koreaanse keuken. Kimchi wordt door Koreanen beschouwd als een product met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om katers te genezen, je te helpen gewicht te verliezen en maagklachten te kalmeren. Vanwege de populariteit en gezondheidsvoordelen van gefermenteerd voedsel, wordt kimchi steeds gebruikelijker in eetgelegenheden en natuurvoedingswinkels. Kimchi is misschien wel de sleutel tot gezondheid. Daarnaast is het een verrukkelijk bijgerecht voor je volgende maaltijd. Het hoge vezelgehalte van kimchi houdt je lichaam tevreden en stilt je honger voor een langere tijd. Kimchi heeft weinig calorieën en vet. De hete pepers in kimchi versnellen je stofwisseling. Knoflook is een belangrijk onderdeel van kimchi. Selenium en allicine, die overvloedig aanwezig zijn in knoflook, dragen actief bij aan het verminderen van arteriële plaque en het voorkomen van aandoeningen zoals hoge bloeddruk en beroerte. Het is een fantastische manier om je maaltijden op smaak te brengen en niet alleen je gezondheid te verbeteren.
Gezond voedsel alternatief
Groene sojabonen die nog onrijp zijn, worden edamame genoemd. Edamame is al lang een hoofdbestanddeel van de Aziatische keuken, maar is pas sinds kort populair als snack. Edamame is vaak te vinden in de diepvriesafdeling. Edamame kan ook worden verkocht in de snack afdelingen van sommige winkels, met name winkels voor volwaardige voeding en natuurvoeding. Naast de overheerlijke smaak heeft edamame ook een aantal intrigerende gezondheidsvoordelen. Dit is een van de redenen waarom het de laatste jaren zo’n populaire snack is geworden. Omdat het een lage glycemische index heeft, zouden type II diabetici het als een snack alternatief moeten beschouwen. Het risico op borstkanker wordt verminderd door een soja rijk dieet te eten. Deze voordelen zijn vooral voor degenen die regelmatig soja gebruiken en die dagelijks een tot twee porties volledig soja voedsel consumeren.
Kies het juiste voedsel
Gezond eten verkleint de kans op het ontwikkelen van lichamelijke gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen. Het verbetert je algemene gezondheid, energieniveau en slaappatroon. Het is je misschien opgevallen dat je humeur vaak van invloed is op zowel het voedsel dat je kiest als hoeveel je ervan eet. Terwijl andere voedingsmiddelen het tegenovergestelde effect kunnen hebben, kunnen sommige je houding, energieniveau en focus verbeteren. Het eten van veel vers fruit, groenten, noten en volle granen kan het risico op verschillende psychische problemen verlagen, waaronder depressie. Je algemene gezondheid en welzijn worden sterk beïnvloed door het eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet.