Het weekend van de Rollende Keukens

door admin

Vorige week vond alweer de 8e editie van het weekend van de Rollende Keukens plaats, een onwijs gezellig en enorm groot foodtruck festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Van 13 tot en met 17 mei kon iedereen genieten van de beste foodtrucks van ons land en genieten van de meest uiteenlopende keukens die je je maar kunt voorstellen. Natuurlijk waren wij erbij en vandaag lees je alles over dit heerlijke foodfestijn.

Rollende Keukens

Rollende Keukens is een jaarlijks terugkerend foodtruck festival waar je kennis kunt maken met de beste foodtrucks uit ons land. Natuurlijk zijn foodtruck festivals helemaal booming op dit moment en wij bezoeken zeer regelmatig deze festivals, maar zo enorm als Rollende Keukens hebben wij een festival nog nooit gezien!

Rollende Keukens

Het aanbod was overweldigend en ook enorm divers. Er waren diverse stands aanwezig voor een heerlijke koffie of een lekker drankje, maar vooral op foodgebied was er zoveel te ontdekken. Van pizza tot tosti en van curry tot salade, je vond het hier allemaal en alles is overheerlijk. Het aanbod is lang niet in één blogpost te beschrijven, maar je vindt hier voor ieder wat wils. We ontdekten zelfs meerdere stands waar je gerechten met insecten kon proeven. We weten dat het de nieuwste rage is, maar wij durfden het niet aan, vooral omdat we ons oog al hadden laten vallen op een aantal andere stands waar we zeker weten een hapje wilden eten.

Rollende Keukens

Wij hebben natuurlijk, als echte koffieverslaafden, eerst een heerlijke koffie gedronken en zijn daarna op zoek gegaan voor ons nog onbekende foodtrucks waar we zeker een hapje wilden eten. We hebben bij Instock een heerlijke gepofte aardappel met asian curry gegeten en bij Köfte Kanto een heerlijk broodje köfte geproefd, maar de absolute topper waar ik (Tessa) maar niet over uitgepraat raakte was de heerlijke Libanese bonenschotel van Peperwortel! Gelukkig vind je veel van deze foodtrucks ook op andere festivals zodat je ze nooit lang hoeft te missen.

Rollende Keukens

Naast al dit heerlijks was er op het festival ook nog genoeg anders te beleven. Over het hele terrein waren podia te vinden waar diverse bands zorgen voor een gezellige sfeer, er waren leuke kraampjes waar je foto’s kon laten nemen of je kon verkleden en er waren meer dan genoeg gezellige terrassen, tafels en zithoeken gecreëerd om te genieten van de heerlijke maaltijden. Zelfs aan de kinderen was gedacht want bij verschillende stands waren leuke speelhoeken gecreëerd voor de kleintjes. Een erg leuke toevoeging en ook erg praktisch gezien het aantal gezinnen dat het festival bezocht. Het was razend druk en het weer was heerlijk dus we waanden ons echt even op vakantie.

Rollende Keukens

De Rollende Keukens vindt jaarlijks plaats, dus voor de volgende editie moeten we helaas nog een hele tijd wachten. Gelukkig vinden er nog genoeg andere leuke foodfestivals plaats in de komende maanden waar veel van deze foodtrucks ook aanwezig zullen zijn, zoals Festival Trek of Lepeltje Lepeltje bijvoorbeeld. Voor een uitgebreid overzicht van alle leuke festivals kun je een kijkje nemen in onze eventkalender en natuurlijk onze wekelijkse eventpost op vrijdag.

Related Posts

6 Beantwoorden

Jamey 19 mei 2015 - 9:14 am

Wat leuk! even geleden was het ook hier in mijn stadje Nijmegen! En wat rook dat lekker zeg! <3

Reply
Tessa 19 mei 2015 - 9:16 am

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke foodfestivals dat je overal in het land er wel van kunt genieten. En die grills ruiken inderdaad heerlijk :D.

Reply
alexa 19 mei 2015 - 11:10 am

ziet er heel goed uit, wil hier zeker nog een keertje heen!

Reply
Tessa 19 mei 2015 - 11:14 am

Dat snap ik :), helaas moeten we weer een jaartje wachten.

Reply
Natiza 19 mei 2015 - 4:35 pm

Ziet er leuk uit zeg haha 🙂 Volgend jaar zou ik er best bij willen zijn

Reply
Laura 19 mei 2015 - 4:47 pm

Moet je zeker doen! Het is fijn dat het een paar dagen is, zo is er genoeg mogelijkheid om heen te gaan 🙂

Reply

Leave a Comment