Le Bric a Brac

door admin

Afgelopen zaterdag was er weer een editie van Le Bric a Brac in het Lingebos en wij waren erbij! Het was vreselijk slecht weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hebben het erg naar ons zin gehad en hebben prachtige spulletjes gezien.

wanderlust-blog.nl/bric-a-brac

Le Bric a Brac is een jaarlijkse markt die plaatsvindt in het Lingebos, gelegen tussen Gorinchem en Leerdam. De markt heeft een Frans thema en is maar liefst 1,5 km lang. Het is een heerlijke mogelijkheid om een dagje rond te struinen, te genieten van het gezellige bos en de omgeving en om op zoek te gaan naar de leukste koopjes en heerlijke hapjes! Dit hebben wij ook zeker gedaan. Na wat gedoe met parkeren en de markt opkomen vanwege de drukte, zijn wij allereerst op zoek gegaan naar koffie. Essentieel op de vroege zaterdagmorgen natuurlijk. In tegenstelling tot wat voor koffie je vaak op markten krijgt, was er hier verschillend aanbod voor eten en drinken. Zo kwamen wij uit bij de biologische friettent. De rij was zo onwijs lang, dat wij er nieuwsgierig van werden en de frietjes zelf ook uit wilden proberen. En ze waren heerlijk! Naast koffie en frietjes waren er nog meer tentjes en foodtrucks voor onder andere sapjes, Franse zoetigheden, wijn en bier.

wanderlust-blog.nl/Le Bric a Brac collage

Het aanbod op de markt was enorm! Van meubels tot interieuraccessoires, en van schoenen tot kleding. Wat ons opviel was dat er onwijs veel meubels en woonaccessoires te vinden waren. Dit vonden wij helemaal niet erg. Het een was nog leuker dan het ander. Wij kwamen prachtige landkaarten en botanische kaarten tegen, mooie vintage kastjes, opgezette dieren en allerlei leuke kleinere prulletjes. Wij hebben absoluut onze ogen uitgekeken. Helaas hebben wij niet veel pareltjes kunnen scoren, omdat je al gauw de hoofdprijs betaalde voor een artikel. Echte ‘koopjes’ waren er weinig. De mensen wisten goed wat hun spullen waard zijn en deden het niet voor een kleine prijs weg. Wel is de markt onwijs gezellig en gemoedelijk. Wij konden op meerdere plekken neerploffen met wat lekkers en ondanks het feit dat het erg druk was, liep alles goed door. Le Bric a Brac is niet alleen leuk om op zoek te gaan naar spullen, het is ook een idee om er zelf te gaan staan! Goed verkopen gebeurde er namelijk zeker.

Le Bric a Brac is een absolute aanrader voor marktliefhebbers en/of fans van brocante. De markt is erg gezellig, het eten en drinken is lekker en de locatie is super! Gelegen aan de markt was een meertje met een aanliggende speeltuin. Het is een ideale locatie om een dagje erop uit te gaan. Wij hebben genoten en gaan zeker volgend jaar weer. Ben jij er ook bij? Om meer te weten te komen over de markt en om in de gaten te houden wanneer de volgende editie plaatsvindt, klik je hier voor de website!

Related Posts

Leave a Comment