Søstrene Grene

door Wanderlust

Groningen stond al een hele tijd op ons must visit-lijstje en vorige week zijn wij dan ook eindelijk een dagje afgereisd naar het noorden om alle leuke hotspots in deze gezellige stad te bezoeken. Eén van onze favorieten was de winkel Søstrene Grene aan de Grote Markt, een prachtige winkel vol met de leukste artikelen voor je interieur, de keuken en diverse hobbyprojecten.

Søstrene Grene

Søstrene Grene is een van oorsprong Deense winkel, opgericht in 1973 in de Deense stad Aarhus. Sinds toen is het hard gegaan met de winkel en Søstrene Grene heeft nu meer dan vijftig winkels in Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en in Nederland. Het filiaal in Nederland werd geopend in 2012 in Groningen.

Søstrene Grene

Bij Søstrene Grene vind je een groot assortiment aan leuke hobbyspullen. Denk bijvoorbeeld aan veel soorten papier, allerlei kleine knutselspullen, wol, verf en kwasten. Daarnaast verkopen ze hier ook veel kleine interieuritems zoals muurversiering en een enorm assortiment aan opbergdoosjes in alle soorten en maten. Ook voor eenvoudige keukenartikelen kun je hier terecht en aan het eind van de winkel vind je ook nog een selectie foodproducten, voornamelijk bestaande uit kruiden en snoeperij.

Søstrene Grene

Een groot deel van het assortiment in de winkel staat vast en kun je hier dus altijd vinden, maar daarnaast is een selectie van het assortiment wisselend waardoor je elk bezoek wel nieuwe leuke items kunt ontdekken in de winkel. Veel van de producten zijn ontworpen door de designers van Søstrene Grene waardoor je deze producten nergens anders zult aantreffen.

Søstrene Grene

De charme van Søstrene Grene ligt vooral in de opzet en de unieke sfeer van de winkel. De winkel is eenvoudig opgezet met veel gebruik van houten kratjes om de producten te tonen waardoor de kleurigheid van het assortiment voor zichzelf spreekt. De producten zijn erg betaalbaar en daar schuilt ook gelijk het grote gevaar in bij deze winkel, want voor je het weet verlaat je de winkel met een overvolle tas terwijl je alleen maar een kijkje wilde nemen. We hebben je gewaarschuwd ;).

Je vindt Søstrene Grene in Groningen aan de Grote Markt 43-44. De winkel is 7 dagen per week geopend. Voor een actueel overzicht van de openingstijden kun je een kijkje nemen op hun website en een leuk kijkje in de winkel in Groningen krijg je via hun eigen Facebookpagina. De winkel heeft geen eigen webshop, maar op hun blog vind je wel een heleboel inspiratie voor leuke DIY projecten!

Related Posts

4 Beantwoorden

Iep 11 mei 2015 - 11:11 am

Jaaaa, dit is zo’n geweldig leuke winkel! Altijd als ik in Groningen ben ga ik even langs de Søstrene grene!
Liefs Iep

Reply
Tessa 11 mei 2015 - 11:55 am

De winkel stond bij ons ook al heen lang op de must visit-lijst en we hebben onze ogen uitgekeken :D.

Reply
Minke Maria 11 mei 2015 - 11:48 am

Wat een ontzettend gezellig ogende winkel! Ik wil er ook heen, helaas woon ik aan de verkeerde kant van Nederland. 🙁

Reply
Tessa 11 mei 2015 - 11:56 am

Ja, leuk he? Wij wonen ook niet in de buurt hoor, we hebben alle leuke hotspots die we wilden bezoeken in Groningen verzameld en hebben er toen een leuk dagje van gemaakt. Is zeker aan te raden, Groningen is echt een geweldige stad!

Reply

Leave a Comment