Binnenkort geopend: Soto & Sate

door Wanderlust

Al vanaf de allereerste keer dat wij soto proefden waren wij verkocht. Deze traditionele Indonesische soep is heerlijk comfortfood en we missen het echt dat we tot nu toe nog geen goed restaurant hebben gevonden waar ze écht lekkere soto serveren. Gelukkig lijkt daar dit jaar verandering in te komen want ineens verscheen daar Soto & Sate op het toneel met grootse plannen voor een restaurant.

Soto & Sate is geen geheel nieuw concept in Nederland: al een tijdje zijn hun kookkunsten te proeven bij hun toko op de Yada Yada Market in Zaandam. Hier serveren ze, zoals de naam al doet vermoeden,  soto en diverse soorten saté, maar ook diverse gefrituurde snacks. Het plan is natuurlijk om ook in hun nieuwe restaurant in Amsterdam deze gerechten te serveren. Zoals het op hun Facebookpagina wordt omschreven zul je in hun restaurant kunnen kiezen uit 2 verschillende soorten soto’s, een traditionele kippensoep en een vegetarische variant, en kan vervolgens de soep gratis worden aangevuld met diverse ingrediënten zoals gekookte aardappel, mie of gebakken uitjes. De saté zal, net als in hun toko nu, verkrijgbaar zijn in vier varianten: kipsaté, geitensaté, inktvissaté en vegetarische sojasaté. Wil je jouw gerechten wat extra pit geven? Dat kan ook. Er zijn namelijk plannen voor een heuse sambalbar met diverse pittige sambalsoorten!

Wanneer en waar Soto & Sate de deuren opent in Amsterdam is nog niet bekend, maar tot die tijd is hun toko op de Yada Yada Market aan de Hemkade in Zaandam natuurlijk gewoon te bezoeken. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan zeker de Facebookpagina van Soto & Sate.

Bron foto: https://www.facebook.com/SOTO-SATE-192309024460631

Related Posts

Leave a Comment