De 5 leukste steden op Koningsdag 2016

door admin

Op woensdag 27 april is het weer zover, dan vindt Koningsdag plaats. De koninklijke familie heeft al bekend gemaakt dat zij Koningsdag dit jaar in Zwolle vieren, maar waar ben jij dit jaar te vinden? Als je nog niet precies weet waar alle leuke feestjes en markten plaatsvinden heb je geluk want vandaag delen wij de 5 allerleukste steden om Koningsdag 2016 te vieren met jullie!

Amsterdam

Koningsdag Amsterdam

Een stad die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is natuurlijk Amsterdam: al jaren the place to be met Koninginnedag en nu Koningsdag. De stad barst bijna uit zijn voegen door alle leuke grote feesten die hier worden georganiseerd. Eén van de grootste festivals van Nederland is het Kingsland Festival bij de RAI. Hier treden onder andere Axwell & Ingrosso, Martin Garrix, Don Diablo, The Flexican en The Partysquad op verspreid over maar liefst 4 podia! Feest je liever in een boho-sfeer dan zul je je zeker in je element voelen bij Oranjebloesem op Blijburg, met een line-up bestaande uit Seth Troxler, Joris Voorn en KiNK. Natuurlijk vindt er ook dit jaar een spetterend feest plaats op de NDSM-werf, hier vindt namelijk de VOLTT Koningsdag special plaats met optredens van bijvoorbeeld Bart Skils, Cinnaman, Kid Sublime en Nuno Dos Santos. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod aan grote feesten in Amsterdam en ook op kleinere locaties zoals Pllek, Hanneke’s Boom, het Waterlooplein en Studio/K vinden leuke optredens en feesten plaats op een iets kleinere schaal. Amsterdam is natuurlijk ook qua vrijmarkten de plek om te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in het Vondelpark voor een grote vrijmarkt, maar ook rond de Beethovenstraat en op het terrein van de NDSM-werf vinden vrijmarkten plaats. Kijk voor een uitgebreid overzicht van alle feesten en activiteiten op de website van Iamsterdam.

Rotterdam

Een andere stad die met Koningsdag bekend staat om de grote feesten is Rotterdam. Dit jaar kun je bijvoorbeeld uit je dak gaan op het grootste betaalde Koningsdagfestival van Rotterdam: Oranjebitter. Dit grote festival in Het Park met als thema A Little Big Adventure tovert voor een dag deze locatie om in één groot avonturenpark met diverse podia, foodtrucks en heel veel entertainment. Over de line-up wordt erg mysterieus gedaan, maar als jij de antwoorden weet op de raadsels op de website van Oranjebitter kom je er misschien wel achter.  Op het Willemsplein in Rotterdam vindt het Kroonfestival plaats met optredens van onder andere Benny Rodrigues en Alle Farben en voor een feestje met zeer uiteenlopende muzikale stijlen zit je zeker goed bij het Kralingse Bos Festival, met optredens van bijvoorbeeld Sunnery James & Ryan Marciano, Jazzy Jeff, Coolio, Kevin Lyttle en Ben Klock. Ook diverse horecagelegenheden organiseren hun eigen Koningsdagfeesten, zoals Hotel New York en en de horeca op het Stadhuisplein, en ook in Rotterdam vindt er een grootse vrijmarkt plaats in het centrum. In Rotterdam zit je bij Theater Walhalla ook goed bij de Royal Rollerdisco op het Deliplein! Voor meer informatie over alle leuke feesten en activiteiten kun je een kijkje nemen op de website van Rotterdam Info.

Zwolle

Koningsdag Amsterdam

Aangezien de koninklijke familie dit jaar Koningsdag vieren in Zwolle zal de stad werkelijk alles uit de kast trekken om er een gezellig feestje van de maken. Mocht je groot fan zijn van het koningshuis dan zorg je er zeker voor dat je tussen 11.00 en 13.00 langs de route staat die de koninklijke familie zal afleggen. Mocht je toch liever een leuk feestje bijwonen of deelnemen aan leuke activiteiten dan staat er in Zwolle ook meer dan genoeg op het programma. Zo zijn er diverse muzikale optredens van bijvoorbeeld Fakkelteit, Bertolf, Esther Groenenberg en Typhoon op de route en zijn er 15 podia door de hele stad door te vinden met optredens van de Handsome Poets, Glennis Grace, de 3Js en Xander de Buisonjé. Ook vindt Kingdance Zwolle 2016 plaats met optredens van de beste house en hardstyle artiesten als je liever naar een groots georganiseerd feest gaat. Natuurlijk vinden er in het Ter Pelkwijkpark en Park Eekhout ook vrijmarkten plaats en organiseren de ondernemers in de stad ook van alles. Voor een overzicht van het gehele programma en de route van de koninklijke familie kun je een kijkje nemen op de website van Koningsdag in Zwolle.

Utrecht

Utrecht staat natuurlijk vooral bekend om de grote vrijmarkt op Koningsdag en ook dit jaar zal deze niet teleurstellen. Een groot deel van het gezellige centrum is vrijmarktgebied waar je naar hartenlust kunt snuffelen tussen de spullen. Voor meer informatie over deze grote vrijmarkt en een gedetailleerde kaart van het centrum kun je een kijkje nemen op de website van gemeente Utrecht. Natuurlijk vinden er ook in Utrecht de nodige feesten en activiteiten plaats. Zo is de Jaarbeurs dit jaar ook weer het podium voor het grote housefeest Kingshouse Festival met optreden van onder andere Fedde le Grand, Martin Solveig en Sander van Doorn op maar liefst 2 podia. Op de Neude en diverse andere locaties in het centrum zullen veel feestvierders zich bij diverse cafés verzamelen om er een leuk feestje van de maken en mocht je de binnenstad willen ontvluchten dan kun je altijd nog naar Strand Oog In Al waar je een heus strandfeest, Fluff Disco, kunt bijwonen.

Eindhoven

Koningsdag EIndhoven

Eindhoven schept al hoge verwachtingen voor Koningsdag dit jaar met de titel Eindhoven is King! Toch is dit niet zo gek omdat Eindhoven elk jaar veel bezoekers naar de stad trekt met Koningsdag en een erg breed programma heeft voor jong en oud. Op het Stadhuisplein vindt het gratis Majestic Dance Event plaats met optredens van diverse dj’s en acts en diverse activiteiten. Maar liefst 50 cafés op Stratumseind hebben de krachten gebundeld om er ook dit jaar weer één grote feeststraat van te maken en ook op het Ketelhuisplein, op de Markt en op diverse andere locaties worden kleinere feesten georganiseerd. Voor een uitgebreid overzicht van alle grote en kleine activiteiten tijdens Koningsdag in Eindhoven kun je een kijkje nemen op de website van This is Eindhoven, de officiële toeristische website van Eindhoven.

Bron foto 1: Bryan Wardenaar voor Eindhoven365
Bron foto 2: http://www.iamsterdam.com/nl/
Bron foto 3: https://www.facebook.com/kroonfestival/
Bron foto 4: http://www.iamsterdam.com/nl/
Bron foto 5: https://www.facebook.com/kingshousefestival.nl/
Bron foto 6: Bryan Wardenaar voor Eindhoven365

Related Posts

Leave a Comment