Nieuw geopend: Meatless District

door Wanderlust

Dat er een hip nieuw vegetarisch en veganistisch restaurant aan zat te komen in Amsterdam was allang geen verrassing meer. De crowdfunding voor Meatless District liep al in november vorig jaar en was een groot succes, maar het heeft een tijd mogen duren tot er meer bekend was over dit nieuwe restaurant waar plantaardig eten centraal staat. Nu is de verbouwing van het pand eindelijk achter de rug en zijn de deuren geopend!

Meatless District

Meatless District is een initiatief van Cathalijne Huijben en Cil Vermolen. Door middel van crowdfunding zamelden zij eind vorig jaar in sneltreinvaart het beoogde bedrag binnen voor hun restaurant waar gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Meatless District is een hip nieuw vegetarisch en veganistisch restaurant en daar was echt behoefte aan, want alhoewel plantaardig eten steeds populairder wordt blijven de restaurants hierin behoorlijk achter. Meatless District springt dus echt in een gat in de markt. Niet alleen hopen zij bij Meatless District de klanten te verrassen met originele plantaardige gerechten, er zal ook een sterke nadruk worden gelegd op biologische, lokaal en seizoensgebonden voeding. Het restaurant heeft niet voor niets duurzaamheid zo hoog in het vaandel. Alhoewel het restaurant in de eerste instantie voornamelijk een vegetarisch restaurant zou zijn met veganistische opties lijkt het menu nu toch steeds meer richting vegan te gaan en de meiden hebben zelf ook aangegeven dat het menu bijna 100% veganistisch zal zijn.

Meatless District

Meatless District heeft op zaterdag 11 juni de deuren geopend aan de Bilderdijkstraat 65-67 in Amsterdam. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch, diner en zelfs afhaalmaaltijden. De website is nog steeds onder constructie, maar om op de hoogte te blijven kun je altijd de Facebookpagina van Meatless District gaan volgen.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/meatlessdistrict/

Related Posts

Leave a Comment