De 8 leukste hotspots rond Waterlooplein

door Wanderlust

Wij komen graag in Amsterdam, dat is wellicht bekend. Een van onze favoriete rondjes die wij dan ook geregeld maken is nabij Waterlooplein. Dit is een ideale buurt omdat je heerlijk kunt shoppen op de markt en bij de winkels die er omheen liggen. Naast super leuke winkels zijn er ook genoeg koffie- en eetgelegenheden. Onmisbaar bij een dag shoppen natuurlijk! Wij hebben onze favoriete hotspots rond Waterlooplein op een rijtje gezet zodat jij de volgende keer precies weet welke straten en shops je níet mag missen.

FOOD:

Betty Blue

Betty Blue
Dit is een bakery en lunchroom en tevens een van onze favorieten in Amsterdam. Met allerlei gezellige zithoekjes en banken kun je hier heerlijk vertoefen met een koffie en een vers taartje. Hier zitten vaak mensen te werken achter hun laptop en er hangt dus een rustige sfeer. De opzet is erg ruim, dus er is altijd wel plek om te zitten (zowel binnen als buiten). Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Hummus House

wanderlust-blog.nl/hummus house
Wij zijn dol op hummus en daarom kan deze hotspot in dit lijstje niet ontbreken. Op de altijd drukke Sint Antoniebreestraat in hartje Amsterdam vindt je Hummus House. Hier eet je heerlijke hummus en heb je keuze uit heerlijke toppings. Een absolute aanrader! Voor een uitgebreid verslag klik je hier.

Stach

wanderlust-blog.nl/waterlooplein
Met een focus op verse, pure en veelal verantwoorde producten is Stach een ontzettend fijne eetwinkel waar wij graag komen. Hier kun je niet echt uitgebreid gaan zitten, maar wel heerlijke verse hapjes en drankjes kopen! Stach heeft al behoorlijk wat vestigingen door de stad heen, en bij hun vestiging op de Nieuwe Hoogstraat heb je wel de mogelijkheid om even te gaan zitten. Klik hier voor een uitgebreid verslag.

SHOPPING:

Marbles Vintage

Marbles 2
Marbles is een hele fijne vintagewinkel met meerdere vestigingen in Amsterdam. Zo vindt je er één op de Nieuwe Hoogstraat en op de Staalstraat. Deze twee winkels bezoeken wij dan ook graag wanneer wij ons rond Waterlooplein bevinden. Bij Marbles vindt je onwijs leuke kleding voor elke gelegenheid en diverse accessoires en schoenen. Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Zipper

wanderlust-blog.nl/zipper
Zipper is een van onze favoriete vintage winkels in Amsterdam. Wij komen hier graag vanwege de diverse spullen en mooie vintage pareltjes. De winkel is gelokaliseerd nabij Marbles Vintage op de Nieuwe Hoogstraat en een absolute aanrader! Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Kiloshop

wanderlust-blog.nl/kiloshop
De titel verklapt het al, je shopt hier de mooiste vintage voor een kiloprijs. Dit betekent natuurlijk niet dat je ook echt een kilo moet afrekenen, al is dat wel erg verleidelijk in de winkel! Wij komen hier onwijs graag en de winkel ligt aan het Waterlooplein. Voor meer informatie over de Kiloshop klik je hier.

Shop de Ville

wanderlust-blog.nl/shop-de-ville
Dit is een cadeau- en lifestyle winkel op de Staalstraat. De winkel ligt boordevol leuke en vooral grappige artikelen. Zo vind je er mooie baby- en kinderspullen zoals kleding, mobieltjes en knuffels en speelgoed. Maar je vindt er ook allerlei speelse dingen voor volwassenen en super komische kaarten en hebbedingetjes. Een absolute aanrader! Voor een uitgebreid verslag klik je hier.

Retro & Chic

wanderlust-blog.nl/retro-en-chic
Bij Retro & Chic, ook gelegen op de Staalstraat, kun je ook heerlijk shoppen voor vintage. Je vindt hier prachtige nette jurken en ook hele fleurige kledingstukken en accessoires. Ook zeker een bezoekje waard! Klik hier voor een uitgebreid verslag.

Lees ook: Top 11 Bezienswaardigheden in Nederland

Foto Waterlooplein: http://www.cityscouter.com/

Related Posts

Leave a Comment